Antena Căutare

Planul lui Erdogan: Istanbulul, taiat in doua

Premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, a propus o solutie indrazneata pentru a descongestiona Istanbulul, o metropola cu peste 17 milioane de suflete. Erdogan, fost primar al orasului intins pe doua continente – Asia si Europa –, sustine ca impartirea in doua, pana in 2023, a Istanbulului face parte din strategia cu care Partidul pentru Dezvoltare si Justitie (AKP, la guvernare) se va prezenta la urne in iunie anul curent.

Premierul si formatiunea sa politica nu au oferit inca nume pentru cele doua noi orase ce vor rezulta din divizarea metropelei, dar au promis ca vor dezvolta cai de transport si vor construi un al treilea pod peste Stramtoarea Bosfor, care separa partea anatoliana de cea asiatica.

Vor fi construite, de asemenea, doua magistrale subacvatice pentru autoturisme si trenuri si va fi creat un nou cartier financiar in Atasehir (in partea anatoliana a Istanbulului).

Este "un proiect salbatic", a anuntat Erdogan, recunoscand ca exista unele dezavantaje, intre care poate cel mai important este faptul ca orasul isi va pierde renumele mondial de a fi plasat pe doua continente.

Sursa: Jurnalul National

Foto: turizmtatilseyahat.com

Se dizolva Schengen?... SUA: Un camion ce transporta nitrogen lichid a explodat pe o autostrada...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x