Antena Căutare

Poluarea a atins cote maxime! Populația a fost avertizată să nu iasă din case, stare de urgență!

Autoritățile dn Bangkok, capitala Thailandei, au avertizat locuitorii cu privirea la riscul de a ieși din case, după ce poluarea a atins cote maxime. Bangkok-ul este una dintre cele mai importante destinații turistice dn lume.

Poluarea a atins cote maxime! Populația a fost avertizată să nu iasă din case, stare de urgență!
Poluarea a atins cote maxime! Populația a fost avertizată să nu iasă din case, stare de urgență!

Avertismentul a fost emis după ce cantitatea de particule în suspensie PM 2,5 a depășit nivelul de siguranță în trei zone din capitala Thailandei. PM 2,5 este un amestec complex de particule extrem de mici și picături de lichid, care poate include praf, funingine și fum.

În data de 19 decembrie, indicele a ajuns la 170, iar în momentul în care depăsește 150 este considerat „nesănătos” și semnifică o „probabilitate crescută de efecte adverse”.

Nu a fost indicat niciun motiv pentru deteriorarea calităţii aerului, însă acesta tinde să se agraveze în sezonul uscat care durează din decembrie până în aprilie.

Capitala Thailandei, Bangko, are aproximatix 10 milioane de locuitori, iar majoritatea s-au plâns de calitatea aerului şi de probleme precum astmul şi alergiile. Aceștia au fost avertizați de către autorități să nu își părăsească casele, iar în cazul în care o fac să poarte măști.

La începutul acestui an, în luna aprilie, poluarea aerului a impus închiderea unor şcoli la Bangkok, după ce s-au confruntat cu niveluri periculoase de particule PM 2,5.

Fukushima se reinventează cu ajutorul energiei regenerabile... Trudeau: Guvernul Statelor Unite nu trebuie să finalizeze acordul comercial cu China înainte de un pact de eliberare a d...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x