Antena Căutare

Premierul turc: "Turcia nu intentioneaza sa declanseze un razboi cu Siria"

Premierul turc Recep Tayyip Erdogan a declarat, joi, ca Turcia "nu intentioneaza sa declanseze un razboi cu Siria", dupa ce Parlamentul a adoptat o motiune ce permite operatiuni militare in Siria.

"Noi dorim pacea si stabilitatea in aceasta regiune. Aceasta este intentia noastra", a spus Erdogan, dupa ce armata turca a atacat pozitii din Siria ca urmare a atacului cu obuze de miercuri, soldat cu cinci morti in Turcia.

"Nu intentionam sa declansam un razboi cu Siria", a spus Erdogan la Ankara, intr-o conferinta de presa comuna cu prim-vicepremierul Iranului, Mohammad-Reza Rahimi. Iranul este principalul aliat al regimului din Siria.

Anterior, vicepremierul turc Besir Atalay explicase ca decizia Parlamentului turc de a autoriza operatiuni militare impotriva Siriei nu inseamna un mandat pentru un razboi cu Siria, avand mai degraba un caracter "disuasiv".

"Aceasta motiune a Parlamentului turc nu este o motiune de razboi", a subliniat Atalay.

Parlamentul turc a adoptat joi o motiune depusa de Guvernul islamist-conservator care autorizeaza armata sa desfasoare, "daca este necesar", operatiuni in Siria, la o zi dupa incidentul de la frontiera soldat cu moartea a cinci civili turci.

Sursa: Antena3

FOTO: EPA / Intact Images

Tensiuni in Iordania: Regele Abdullah al II-lea a dizolvat Parlamentul. Vor fi organizate alegeri anticipate... De la talibani la heavy metal: Mii de tineri din Afganistan au participat la un festival de muzica rock...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x