Antena Căutare

Proteste violente la Madrid. 60 de oameni au fost raniti

o noua manifestatie de protest fata de masurile de austeritate luate in Spania a avut loc marti, la Madrid. Cel putin 60 de oameni au fost raniti, dintre care 27 sunt politisti. Ciocnirile intre protestatatrii care voiau sa ocupe cladirea parlamentului spaniol au continuat pana tarziu in noapte.

Asa-numitii „indignati” s-au mobilizat prin intermediul retelelor de socializare. Mii de oameni s-au indreptat spre cladirea Congresului Deputatilor, cu lozinci care denuntau "supunerea" parlamentului fata de pietele financiare. "Democratia este sechestrata iar noi o vom salva", afirma un manifest al organizatorilor.

Primele incidente s-au produs cand un grup de protestatari a incercat sa forteze barierele instalate de politie in jurul Congresului. Politistii au contraatacat cu bastoane de cauciuc si au arestat mai multi demonstranti. Cei mai furiosi dintre acestia au aruncat cu pietre catre fortele de ordine.

Altii, incercau sa ramana non-violenti, intr-o atmosfera foarte tensionata, dar tulburarile au continuat. Spiritele s-au incins si mai tare seara, cand politia a atacat, cu brutalitate, grupurile de manifestanti, pentru a-i dispersa. Oamenii legii au deschis focul cu gloante de cauciuc, impotriva tinerilor care refuzau sa se retraga.

Zeci de raniti sunt internati in spital si cel putin unul este in stare grava. Protestele au avut loc cu cateva zile inainte de publicarea proiectului de buget pe anul viitor. Guvernul a anuntat, deja, noi economii severe, mai ales ca tinta deficitului bugetar pe acest an, de 4,5% din produsul intern brut, a fost deja depasita.

Cel putin sapte militari au murit intr-o explozie in estul Turciei... Barack Obama: "Vom face tot ceea ce este nevoie pentru a impiedica Iranul sa detina arme nucleare"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x