Antena Căutare

Putin se adresează miercuri ruşilor, într-un discurs privind noul coronavirus, la o zi după ce a vizitat un spital la Moscova în care sunt internaţi bolnavi de covid-19

Preşedintele rus Vladimir Putin se adresează miercuri naţiunii în legătură cu epidemia noului coronavirus - un exerciţiu rar în Rusia, relatează AFP.

”Este o necesitate care a apărut în urma unei reuniuni de mai multe ore ieri (marţi) (...) din cauza situaţiei ce nu e simplă, provocată de coronavirus”, a anunţat un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-un briefing telefonic cu presa.

”Discursul este transmis la televiziune în orele viitoare”, a adăugat el.

Ultimul discurs de acest fel susţinut de Putin a avut loc în vara lui 2018 şi viza o reformă extrem de criticată a sistemului pensionării, care pus la încercare populaţia rusă.

Altfel, Putin susţine în mod tradiţional un singur discurs televizat pe an - la 31 decembrie, pentru a face urări.

Anunţarea acestui discurs intervine la o zi după o reuniune cu Guvernul, unei vizite la principalul spital din Moscova în care sunt internaţi pacienţi cu covid-19 şi unei întâlniri cu primarul Moscovei, Serghei Sobianin, însărcinat cu o celulă de criză în lupta împotriva noului coornavirus.

Sobianin a recunoscut miercuri că Rusia nu are o ”imagine clară” a amplorii contaminării în ţară, în contextul în care Moscova dădea asigurări până acum că are situaţia ”sub control”.

Peskov a recunoscut, la rândul său, pentru prima oară, miercuri, că se pune problema anulări marii parade miliatre de la 9 mai, care ar fi urmat să marcheze cei 75 de ani de la victoria împotriva naziştilor, un eveniment menit să sărbătorească grandoarea Rusiei în faţa unei mulţimi de lideri străini.

Sursa : news.ro

Nivelul transmiterii noului coronavirus, în scădere în Olanda... Organizaţia Mondială a Sănătăţii, criticată cu privire la noul coronavirus...
Ce dezvăluie manichiura despre personalitatea ta
Detalii fizice aparent nesemnificative pot oferi indicii despre felul de a fi al unei persoane....
Horoscopul zilei de 8 iunie 2023. Vărsătorii pot face o schimbare importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 8 iunie 2023 spune că nativii din zodia Vărsător au șansa să facă o...
Parteneri
Coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x