Antena Căutare

Regina Elisabeta a II-a implineste 86 de ani: Ceremonii grandioase sunt asteptate in Hyde Park, din Londra

Regina Elisabeta a II-a implineste sambata 86 de ani, momentul spectaculos fiind salutat cu 41 focuri de salva in celebrul Hyde Park, din Londra.

Ceremonia va fi deschisa de Parada Regilor, o unitate de trupe calare din care fac parte aproximativ 111 cai. Un asemenea moment la un nivel mult mai mare, a avut loc si la nunta regala dintre printul William si Kate Middleton.

Unele dintre armele care vor fi folosite sunt din al Doilea Razboi mondial, scrie ITV.com. Se vor executa 41 de focuri la intervale de 10 secunde. In timp ce o salva normala de focuri are 21 de trageri, celelalte 21 sunt executate de la o Resedinta Roiala.

In 2006 Majestatea Sa a celebrat implinirea varstei de 80 de ani cu o plimbare pe strazile din jurul castelului Windsor.

Oficial nu se cunoaste programul din acest an, insa apropiatii se asteapta ca Majestatea Sa sa citeasca mai multe scrisori de felicitare primite din intreaga lume. Desi ziua de nastere a Reginei este 21 aprilie, asa numita zi de nastere "oficiala" este sarbatorita la sfarsitul lui mai sau la inceputul lunii iunie.

In Regatul Unit, aceasta manifestare este marcata prin ceremonia "Trooping of the Colour", o ceremonie grandioasa care dateaza inca din 1748. Regina merge sa inspecteze trupele inainte de a se intoarce la palatul Buckingham pentru a se bucura de parada avioanelor RAF.

Imagini de la ceremonia "Trooping of the Colour", tocmai din anul 1986!

Polonia: 8000 de oameni la marsul International al Vietii, un omagiu adus evreilor... Cercetatorii canadieni au dezvaluit cateva solutii de combatere a incalzirii globale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x