Antena Căutare

România, în fața unui conflict militar. Agitație la granița cu Ucraina după o înregistrare în care se vorbește despre anexarea Nordului Bucovinei

Reuniune de urgenţă în Ucraina după difuzarea unei înregistrări cu o presupusă anexare a Nordului Bucovinei.

Reuniune de urgenţă în Ucraina după difuzarea unei înregistrări cu o presupusă anexare a Nordului Bucovinei.

Procurorul militar şef al Ucrainei, Anatoli Matios, a cerut - duminică - convocarea unei reuniuni de urgenţă a conducerii Ministerului de Externe, Statului Major al armatei, Serviciului militar de informaţii şi Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) în legătură cu difuzarea pe internet a unei înregistrări video în care România ar anexa partea ucraineană a Bucovinei după declanşarea de către Rusia a unui război pe scară largă împotriva Ucrainei, informează agenţia de presă ucraineană Unian şi portalul local de limbă rusă Vesti.ukr.

Potrivit procurorului, în înregistrarea video difuzată pe Youtube se observă încălcarea integrităţii teritoriale a statului ucrainean.

"Vă informez - chiar mâine voi depune personal la Registrul unic de anchete preliminare datele privind pregătirea (de persoane subînţelesee, dar neindentificate încă din punct de vedere procedural) pentru comiterea unor infracţiuni deosebit de grave care afectează integritatea teritorială a statului ucrainean. În legătură cu datele expuse în materialul respectiv, voi organiza marţi o întâlnire cu conducerea Ministerului de Externe, a Statului Major General, a Serviciului militar de informaţi, a Serviciului de Informaţii Externe, precum şi cu şeful interimar al SBU. Toţi vor primi instrucţiuni legale în conformitate cu procedurile penale", a declarat el într-o postare pe Facebook, citată de agenţiile de presă ucrainene.

Cerșetorul român umilit de un spaniol s-a îmbogățit! Va primi 20.000 de euro despăgubiri... Jared Kushner exprimă îndoieli cu privire la capacitatea palestinienilor de a se autoguverna...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x