Antena Căutare

Romanii din complexul In Amenas: Doi tati au murit, in timp ce alti trei au reusit sa supravietuiasca

Romania a platit un tribut negru teroristilor din Algeria! Doi romani au murit in atentatul de la In Amenas. Acum, doua familii isi plang durerea. Cel de-al doilea roman, despre care premierul Victor Ponta anuntase ieri ca traieste, s-a stins singur la spital, la mii de kilometri de casa.

Mihail Marius Bucur, tata a doi copii, si Ionut Tiberiu Costache, 36 de ani, tata a doi copii, au fost ucisi in Algeria.

Doi tati care au luptat umar la umar, pana in ultima clipa, pentru viata. Doi romani ucisi in infernul de la In Amenas. Amandoi au fost surprinsi intre gloante, in dimineata atacului terorist. Au ramas captivi intr-o zona mortala. Au incercat sa evadeze alaturi de ceilalti romani, dar s-au izbit de furia teroristilor.

Si-au trait ultimele clipe in teroare, cu arma la cap, tintiti din doua directii. De pe pamant zburau gloantele atacatorilor. Din cer cadeau proiectilele salvatorilor. Primul a cazut Ionut Tiberiu Costache.

“A intrat in foc fara sa stie! S-a dus sa schimbe tura si a nimerit intre gloante. Nu stie nimeni cum a murit!”, a povestit unchiul barbatului.

Nimeni nu stie exact cine l-a ucis. Trupul lui a fost gasit carbonizat alaturi de alte 15 cadavre. La mii de kilometri distanta, in Barcanesti, Prahova, vestea mortii lui a distrus o familie. Un baiat de sapte ani si o fetita ce se va naste peste o luna au ramas orfani.

A fost primul tribut platit de Romania in razboiul altora. Credeam ca e singurul, insa 24 de ore mai tarziu, a doua veste neagra a zguduit tara. Mihail Marius Bucur a murit la spital.

Romanul s-a stins departe de casa, departe de tara si mai ales departe de cei doi copii ai sai, un baiat elev, si o fetita de varsta prescolara, care il asteptau acasa, in Prahova.

Cei doi romani care plecasera in Algeria pentru o viata mai buna, pentru ei si pentru copii lor, se vor intoarce acasa in sicriu.

Un roman a provocat un divort de milioane in Marea Britanie... Barack Obama a depus juramantul pentru cel de-al doilea mandat de presedinte al SUA...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x