Antena Căutare

Rusia ar putea vinde in intregime companiile de stat

Premierul Rusiei, Vladimir Putin, a declarat azi ca executivul ar putea deveni actionar minoritar sau ar putea vinde intreaga participatie la unele active de stat, printre care se afla si VTB Group, a doua banca din Rusia

"Este posibil ca statul sa devina actionar minoritar la companiile scoase la vanzare sau sa vanda intreaga participatie detinuta", a afirmat Putin la un forum de investitii organizat de VTB. Oficialul rus a avertizat ca procesul "necesita timp. Este nevoie de schimbari in economie si in sfera sociala. Acestea sunt active importante pentru noi. Dar pe ansamblu, este in intregime posibil", a mai spus premierul rus, transmite Bloomberg, citat de Agerpres.

Declaratiile premierului rus vin dupa ce directorul general al VTB, Andrei Kostin, a vorbit despre vanzarea participatiei de zece la suta detinuta de stat la banca ruseasca.

Luna trecuta, ministrul rus de Finante, Alexei Kudrin, a anuntat ca Rusia intentioneaza sa castige 50 miliarde de dolari din privatizari in urmatorii cinci ani, iar guvernul va respinge orice obiectie a directorilor companiilor propuse spre vanzare.

Cifrele oferite de Kudrin reprezinta o crestere fata de planul anuntat anterior, prin care Rusia urma sa obtina 29 miliarde de dolari din vanzari de active in urmatorii trei ani. Kudrin a explicat ca au fost adaugate noi companii pe lista dar nu a precizat despre ce firme este vorba.

Oficialul rus a minimalizat semnificatia protestelor din partea sefilor companiilor propuse spre privatizare, cum ar fi Nikolai Tokarev, directorul Transneft, care se opune privatizarii companiei. "Principalul este ca guvernul vrea sa realizeze asta", a afirmat Kudrin.

Sursa: jurnalul.ro

Irakul are cu 24% mai mult petrol decat se estimase initial... Dezastrul ecologic din Ungaria ar putea afecta si Romania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x