Antena Căutare

Rusia şi Ucraina urmează să semneze vineri, la Istanbul, un acord important. Ce se întâmplă cu războiul dintre cele două țări

Erdogan şi Guterres urmează să asiste la semnarea acordului dintre Rusia și Ucraina. Despre ce este vorba.

Rusia şi Ucraina urmează să semneze vineri, la Istanbul, un acord important. Ce se întâmplă cu războiul dintre cele două țări
Rusia şi Ucraina urmează să semneze vineri, la Istanbul, un acord important. Ce se întâmplă cu războiul dintre cele două țări | Hepta

Rusia şi Ucraina urmează să semneze un acord privind exportul de cereale, vineri, la Istanbul, anunţă joi seara preşedinţia turcă, relatează AFP.

Rusia şi Ucraina urmează să semneze vineri, la Istanbul, un acord important

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan şi secretarul general al ONU Antonio Guterres urmează să participe, alături de reprezentanţi ai Rusiei şi Ucrainei, la ceremonia de semnare a acordului, anunţă preşedinţia turcă.

Citește și: Olena Zelenska, despre relația cu Volodimir Zelenski în timpul războiului din Ucraina: „Suntem în pauză”. Ce spune despre familie

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat, într-un nou discurs adresat ucrainenilor, că aşteaptă vineri veşti de la Turcia cu privire la deblocarea porturilor, potrivit news.ro.

“Voi face în continuare tot ce pot pentru ca adevărul despre acţiunile Rusiei împotriva Ucrainei să fie ştiut peste tot în lume. Mâine aşteptăm veşti pentru statul nostru de la Turcia – cu privire la deblocarea porturilor noastre”, a spus Zelenski.

El a vorbit şi despre zvonuri venite din Rusia cu privire la sănătatea sa: “A fost puţin ciudat să aud astăzi un vechi-nou fake de la propaganda rusă despre mine. Că aş fi la terapie intensivă şi că Ruslan Stefanciuk ar îndeplini îndatoririle de şef de stat. Ce pot spune? Înainte, aproape în fiecare săptămână, propagandiştii ruşi şi oficialii răspândeau informaţii false că am fugit din Ucraina sau că nu mi-am îndeplinit îndatoririle. Apoi totul a încetat. Şi acum sunt aruncate din nou în spaţiul public astfel de lucruri primitive. Se pare că ocupanţii rămân fără muniţia de minciuni – nu sunt capabili să vină cu ceva nou.”

Citește și: Ucraina, la un pas de a intra în Uniunea Europeană. Ce a declarat Zelenski după ce a aflat despre decizia luată în acest sens

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, într-un nou discurs, că primul rezultat real al vizitei soţiei sale Olena în SUA este reprezentat de un proiect de rezoluţie prezentat de câţiva senatori americani cu privire la recunoaşterea ca genocid a acţiunilor Rusiei în Ucraina.

“În urmă cu câteva luni, grupul nostru de experţi condus de Iermak şi McFaul a sugerat recunoaşterea acţiunilor Rusiei împotriva Ucrainei ca genocid. Şi iată primul rezultat real al vizitei primei doamne a Ucrainei în SUA – senatorii Ritsch, Cardin, Wicker, Blumenthal, Portman, Shaheen şi Graham au prezentat un proiect de rezoluţie cu privire la recunoaşterea acţiunilor Rusiei în Ucraina ca genocid.

Ce a declarat Volodimir Zelelnski

Rezoluţia menţionează că acţiunile Rusiei în Ucraina, care includ deportarea forţată în Rusia şi uciderea ţintită a civililor ucraineni în timpul atrocităţilor în masă sunt genocid împotriva poporului Ucrainei. Senatorii au prezentat rezoluţia la scurt timp după ce Olena a rostit un discurs în Congresul SUA”, a spus Zelenski.

El a precizat că în proiectul de rezoluţie se arată că senatul SUA condamnă Rusia pentru comiterea actelor de genocid împotriva poporului Ucrainei, face un apel ca SUA, împreună cu NATO şi cu aliaţii UE, să susţină guvernul Ucrainei pentru a preveni alte acte de genocid din partea Rusiei împotriva poporului ucrainean şi susţine tribunelele şi anchetele penale care îi vizează pe liderii politici şi militari ai Rusiei pentru acte de agresiune, crime de război, crime împotriva umanităţii şi genocid.

“Cu toate actele teroriste împotriva ucrainenilor şi ţării noastre, Rusia doar se îngroapă pe ea însăşi”, a subliniat Zelenski.

Citeşte mai multe ştiri de ultimă oră în secţiunea de pe observatornews.ro

Joe Biden, testat pozitiv Covid-19. Cum se simte în prezent președintele Statelor Unite ale Americii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x