Antena Căutare

Salariile directorilor companiilor de stat din Spania vor fi reduse cu 25-30%

Guvernul conservator spaniol a aprobat vineri o noua masura in urma careia salariile directorilor din companiile de stat vor fi reduse cu 25-30% avnd ca scop micsorarea deficitului bugetar, anunta AFP.

"Facem un nou pas in politica de austeritate, am aprobat un decret privind regimul retributiilor directorilor si angajatilor companiilor publice", a declarat purtatorul de cuvant al guvernului, Soraya Saenz de Santamaria.


Intreprinderile publice vor fi divizate in trei categorii, in functie de marimea lor: in unitatile cele mai mari salariul maxim va fi de 105.000 de euro pe an, pentru cele mijlocii va fi de 80.000 de euro, iar in intreprinderile mai mici, salariile nu vor depasi 55.000.

Spania a inregistrat anul trecut o crestere economica de 0,7%, dar in primul trimestru va reintra in recesiune, ceea ce obliga guvernul sa ia noi masuri de austeritate pentru a reduce deficitul bugetar de la circa 8% la 4,4%, conform angajamentului asumat.

Noul guvern conservator a anuntat deja scaderi ale cheltuielilor bugetare, de 8,9 miliarde de euro, un plan de reducere a evaziunii fiscale prin care spera sa recupereze 8,2 miliarde de euro si o crestere a impozitelor care sa sporeasca veniturile cu 6,3 miliarde euro.

Executivul nu a anuntat economiile care vor fi obtinute prin aceasta masuri, dar, avand in vedere ca reducerea va fi in medie de 15%-30%, acestea vor fi substantiale, a spus purtatorul de cuvant.

Fiul Reginei Beatrix a Olandei, in stare critica dupa ce a fost surprins de o avalansa in Austria... Un insotitor de bord al companiei British Airways, arestat pentru o amenintare cu bomba...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x