Antena Căutare

Şcolile scoţiene şi galeze ar urma să fie închise de vineri, în contextul în care Guvernul Johnson refuză o asemenea măsură

Şcolile scoţiene urmează să fie închise vineri şi ar urma să rămână închise până la sfârşitul ultimului trimestru, a anunţat miercuri premierul scoţian Nicola Sturgeon, relatează Reuters.

Autorităţile din Ţara Galilor au anunţat, la rândul lor, că şcolile ar putea fi închise vineri.

CONFUZIE

În contextul în care autorităţile britanice refuză să închidă şcolile, în pofida epidemiei noului coronavirus, unele instituţii au început să funcţioneze parţial sau să închidă, din cauza lipsei de personal sau elevi care nu vor să vină la cursuri.

Secretarul general al Sindicatului liderilor şcolari (Association of School and College Leaders, ASCL) Geoff Barton a anunţat miercuri că directorii întâmpină dificultăţi în a menţine şcolile deschise de săptămâna viitoare.

”Unii şefi de instituţii cu multă experienţă mă sună să-mi spună că nu mai pot gestiona această situaţie mult timp”, a declaart el la BBC.

”Unul mi-a spus că 17 membri a personalului şi-au încetat activitatea pe caz de boală. Iar eu cred că asemenea cazuri se vor înlulţi în toată ţara”, a spus el.

Unele şcoli şi-au oprit cursurile, însă propun să se ocupe de copiii ai căror părinţi lucrează în serviciile în domeniul sănătăţii.

Interpelat marţi într-o comisie parlamentară, consilierul ştiinţific-şef al Guvernului lui Boris Johnson, medicul Patrick Vallance, a răspuns că o închidere a şcolilor este avută în vedere, însă nu a fost decisă încă.

Numeroşi părinţi refuză deja să-şi trimită copiii la şcoală, urmând exemplul multor altor ţări în care şcolile au fost închise în vederea opririi răspândirii noului coronavirus.

O petiţie prin care Guvernul Johnson este îndemnat să închidă şcolile şi colegiile, postate pe site-ul Parlamentului britanic, a fost semnată de peste 671.000 de persoane.

Sursa : news.ro

I-a făcut soției sale, bolnavă de coronavirus, respirație gură la gură, doar ca s-o salveze: „Am văzut-o cum moare...”. ... Turcia îşi închide frontierele terestre cu Grecia şi Bulgaria, o măsură care vizează persoanele, ci nu mărfurile, în lup...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x