Antena Căutare

Scriitorul francez Hubert Mingarelli, laureat al premiului Médicis, a murit la vârsta de 64 de ani

Scriitorul francez Hubert Mingarelli, laureat al premiului Médicis în 2003, a murit la vârsta de 64 de ani, potrivit Le Point.

Mingarelli a murit în acest final de săptămână, după o îndelungată luptă cu boala, a anunţat luni editura Buchet-Chastel.

Ultimul roman al lui, „La terre invisible”, a figurat pe lista selecţiei pentru Goncourt şi pe lista lungă pentru premiul Man Booker International 2019.

Scriitor discret, Mingarelli a fost un autor econom cu propriile cuvinte. Laureat al premiului Médicis în 2003 pentru „Quatre soldats”, el a mai primit premiile Landerneau şi Louis-Guilloux în 2014, pentru „L'homme qui avait soif”.

Călător pasionat, el a debutat în literatură în 1990. Eroii volumelor lui, aproximativ 20 la număr, au fost deseori copii şi adolescenţi.

Sursa : news.ro

Premierul sloven proeuropean Marjan Sarec demisionează punând capăt unui Guvern minoritar format din cinci partide... Sute de muncitori şi escavatoare contra-cronometru, la Wuhan, pentru a construi un spital în zece zile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x