Antena Căutare

Spania are un nou conducător! Prințul Felipe a devenit regele Filip al VI-lea

Filip al VI-lea va depune, astăzi, jurământul în parlament şi va ieşi în balconul palatului regal, împreună cu regina Letiţia, pentru a-şi saluta poporul.

Filip al VI-lea va depune, astăzi, jurământul în parlament şi va ieşi în balconul palatului regal, împreună cu regina Letiţia, pentru a-şi saluta poporul.

După aproape patru decenii de domnie, regele Juan Carlos a ascultat, pentru ultima oară ca suveran, imnul naţional, în sala de ceremonie a palatului regal. El a semnat, apoi, legea de abdicare, care a intrat imediat în vigoare după ce a fost contrasemnată şi de prim-ministrul Mariano Rajoy.

Devenit un simplu cetăţean, Juan Carlos şi-a îmbrăţişat călduros fiul şi noul rege, în aplauzele reginelor şi ale celor 160 de invitaţi.

În mod simbolic, Juan Carlos şi-a invitat moştenitorul să schimbe locurile înainte de a asculta, din nou, imnul naţional. Venerabilul monarh a fost felicitat şi de nepoatele sale, micile prinţese Leonor şi Sofia, care, probabil, la vârsta lor, nu sesizau pe deplin importanţa evenimentului.

ŞTIREA CONTINUĂ AICI

Ducesa de Cambridge, pe urmele bunicii! A avut parte de o întâlnire deosebită... Un familist convins! Cealaltă față a Regelui Filip al VI-lea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x