Antena Căutare

Spania: Proteste violente dupa anuntarea noilor masuri de austeritate

Noile masuri de austeritate anuntate ieri de guvernul de la Madrid au scos in strada zeci de mii de spanioli. Functionarii din capitala au scandat mesaje impotriva puterii, in timpul negocierilor dintre sindicalisti si guvernanti. Lor li s-au alaturat minerii, care au protestat pana tarziu in noapte.

Mii de madrileni au protestat in fata biroului Ministerului de Trezorerie si Administratie Publica, unde a avut loc o intrevedere intre sindicatele functionarilor publici si reprezentantii Guvernului. Manifestantii furiosi si-au pierdut rabdarea si au incercat sa intre cu forta in sala in care se desfasurau negocierile, insa au fost impiedicati de fortele de ordine. In cele din urma, sindicalistii au parasit sala, fara sa ajunga la o intelegere cu guvernantii.

"Ne-am ridicat de la masa tratativelor, intrucat nu suntem de acord cu formatul intalnirii. Nu exista negocieri, iar totul ne este impus", a spus un reprezentant al Sindicatului Functionarilor Publici.

Tot ieri, functionarii publici s-au adunat in fata cladirii Parlamentului. Minerii s-au alaturat protestelor, aratadu-si nemultumirea fata de noile taieri.

Cel putin sase persoane au fost ranite, in timpul protestului violent al minerilor din capitala spaniola. Executivul de la Madrid a anuntat miercuri noi cresteri de taxe si reduceri de cheltuieli, vrand astfel sa acopere un deficit de 65 de miliarde de euro.

FOTO: EPA / Intact Images

Danemarca: Un tanar s-a aruncat in cusca tigrilor de la o gradina zoologica... Financial Times, despre criza politica din Romania: "Prada este a invingatorului"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x