Antena Căutare

Spike Lee: Viitoarele alegeri prezidenţiale americane vor fi cele mai importante din istoria civilizaţiei moderne. Manifestaţiile din SUA, un pericol pentru Trump

Pentru regizorul american Spike Lee, viitoarele alegeri prezidenţiale americane vor fi "cele mai importante din istoria civilizaţiei moderne" iar manifestaţiile din prezent sunt "un pericol" pentru Donald Trump.

Invitat marţi de France Inter, el a lăudat manifestaţiile contra violenţelor poliţiştilor şi rasismului, după moartea afro-americanului George Floyd în timpul unei arestări.

Potrivit lui Spike Lee, "oamenii cer ca politica după care acţionează poliţiştii să fie total schimbată, de sus în jos". El consideră, de asemenea, că manifestaţiile sunt un pericol pentru Donald Trump. Pentru cineast, "lumea ar fi în pericol" dacă actualul preşedinte american ar fi reales.

Spike Lee refuză de altfel să-i rostească numele preşedintelui SUA, preferând titulatura de "agent portocaliu", propusă de rapperul Busta Rhymes. O referinţă la culoarea aparte a pielii lui Donald Trump şi a substanţei toxice folosite de armata americană în timpul războiului din Vietnam.

Acest război va fi şi subiectul viitorului film al lui Spike Lee, "Da 5 Bloods", care urmează să fie lansat pe 12 iunie, pe Netflix. Protagoniştii sunt interpretaţi de actori de culoare, fapt excepţional pentru un film despre războiul din Vietnam, "pentru că nu am văzut până în prezent modul în care au fost trădaţi aceşti negri", a explicat regizorul.

Sursa : news.ro

Germania - Cinci elevi români de la o şcoală din Spandau, confirmaţi cu Covid-19. Zeci de copii, plasţi în carantină... OMS, prinsă cu minciuna! „Marii experți” au încercat să răspândească o informație periculoasă despre transmiterea COVID-...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x