Antena Căutare

Stare de calamitate nationala in Filipine, dupa trecerea taifunului Bopha

Presedintele filipinez, Benigno S. Aquino III, a declarat stare de calamitate nationala dupa ce taifunul Bopha a devastat sudul tarii, a informat sambata un oficial guvernamental, relateaza Xinhua.

Aquino a semnat un document prin care declara stare de calamitate nationala vineri seara, la intoarcerea dintr-o vizita in provinciile Compostela Valley si Davao Oriental, lovite de taifun, a informat o purtatoare de cuvant intr-un interviu pentru postul de radio public.

'Declararea starii de calamitate nationala va grabi eforturile de salvare, ajutorare si reabilitare ale guvernului si sectorului privat, inclusiv orice asistenta umanitara internationala, si va controla preturile produselor de baza in zonele afectate', se arata in Proclamatia nr.522 semnata de presedinte.

Controlul preturilor va fi exercitat doar in cele mai afectate zone de taifun, inclusiv provinciile Compostela Valley, Davao Oriental, Davao del Norte, Surigao del Sur, Lanao del Norte, Misamis Oriental, Cagayan de Oro City, Siquijor si Palawan, a precizat sursa citata.

Potrivit celui mai recent bilant publicat sambata de Consiliul national pentru reducerea si gestionarea riscului de dezastre (NDRRMC), numarul victimelor se ridica la 456, in timp ce alte 533 de persoane sunt inca disparute.

Costurile estimate ale pagubelor asupra infrastructurii, agriculturii si proprietatilor private se ridica la circa un miliard de dolari.

Sursa: Antena3

FOTO: EPA / Intact Images

Iarna a cuprins cea mai mare parte a Europei. Cum va fi vremea in Romania... Presa internationala despre alegerile din Romania: Romanii nu se mai regasesc in partidele traditionale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x