Căutare Live

Stare de urgenta in Kazahstan!

Presedintele Kazahstanului, Nursultan Nazarbaiev a decretat "Starea de Urgenta" in Janaozen, un orasel petrolier din vestul fostei republici sovietice din Asia Centrala, unde peste zece oameni si-au pierdut viata vineri in urma unor revolte, informeaza AFP.

Nazarbaiev a ordonat, printr-un decret, instaurarea starii de urgenta pana pe 5 ianuarie 2012. Conform legii din Kazahstan, in perioada mentionata, cetatenii nu au voie sa iasa din casa intre orele 23.00 si 07.00, relateaza AFP.

Presedintele Nazarbaev, care conduce cu o mana de fier acesta tara bogata in resurse minerale si in hidrocarburi inca din epoca sovietica, a anuntat aceasta decizie dupa o reuniune a Consiliului National de Securiate in capitala Astana.

Vineri, confruntari violente in care au fost implicati mii de grevisti din sectorul petrolier, care au atacat violent pregatirile aniversarii independentei Kazahstanului din piata centrala din Janaozen, au provocat decesul a 11 persoane, dupa interventia fortelor de ordine.

Potrivit presei de opozitie, manifestantii, angajati ai societatii petroliere Ozemunaigaz, au atacat tribuna montata cu ocazia festivitatilor, dupa care fortele de ordine au atacat si au deschis focul.

Foto: history-map.com

VIDEO! Un roman a fost impuscat intr-un magazin din Italia... SUA si ONU au decis ridicarea sanctiunilor impuse Libiei...
Parteneri
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cum a fost surprinsă familia celor doi îndrăgostiți
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat de timpul liber în Los Angeles și au mers să vizioneze filmul Licorice Pizza. Fotografii s-au aflat tot timpul pe urmele celor doi. Alături de ei s-au aflat gemenii artistei, Emme și Max, dar și doi dintre copiii lui Affleck, Seraphina și Samuel.
Catine.ro
Ultimele știri