Antena Căutare

SUA, pregătite să faciliteze prevenirea izbucnirii unei epidemii a coronavorusului covid-19 în Coreea de Nord

Statele Unite sunt ”foarte îngrijorate” de posibilul impact al epidemiei coronavirusului covid-19 în Coreea de Nord şi sunt dispuse să faciliteze eforturi ale unor organizaţii americane şi internaţionale în lupta împotriva răspândirii virusului în această ţară izolată, a anunţat Departamentul de Stat american, relatează Reuters

”Susţinem şi încurajăm ferm activitatea organizaţiilor umanitare americane şi internaţionale şi unor organizaţii sanitare de contracarare şi oprire a propagării coronaviruslui în Coreea de Nord”, a anunţat joi o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat, după ce Crucea Roşie a îndemnat la o derogare de la sancţiuni impuse Coreei de Nord în vederea împiedicării izbucnirii epidemiei în această ţară.

”Statele Unite sunt pregătite să faciliteze rapid aprobarea ajutorului acestor organizaţii”, a anunţat într-un comunicat Morgan Ortagus.

Federaţia Internaţională a Crucii Roşii (FICR) a anunţat anterior că există o nevoie urgentă de material de protecţie şi de depistare, în anticiparea unei posibile epidemii a coronavirusului în Coreea de Nord, care se învechinează cu China continentală, unde epidemia a izbucnit în decembrie.

Niciun caz de contaminare nu a fost confirmat, pentru moment, în Coreea de Nord, care a luat măsuri de izolare a unor persoane ce prezintă simptome cunoscute ale virusului şi a suspendat legăturile aeriene şi feroviare cu ţările vecine.

Sursa : news.ro

Casa Albă, dezamăgită de lipsa de transparenţă a Beijingului în epidemia noului coronavirus covid-19... A crezut ca va trăi o noapte de pasiune cu un bărbat pe care abia îl cunoscuse. El i-a cerut să oprească mașina și a mer...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x