Antena Căutare

Surse: Berlusconi intentioneaza sa demisioneze

Premierul italian Silvio Berlusconi ar urma sa demisioneze la sfarsitul lunii decembrie sau inceputul lunii ianuarie, iar noi alegeri ar urma sa aiba loc in 2012, scrie cotidianul La Repubblica in timp ce Liga Nordului, unul din partenerii de la guvernare, a respins informatiile, informeaza Deutsche Welle.

Decizia de retragere a lui Berlusconi ar fi fost luata in timpul discutiilor cu liderul Ligii Nordului, Umberto Bossi, privind reformele economice cerute de UE, conform La Repubblica.

Partenerii europeni ai Romei au cerut masuri pentru reducerea deficitului public al tarii, care se ridica la 1.800 miliarde de euro.

De asemenea, cotidianul italian scrie ca, in cadrul acordului, Berlusconi a fost de acord sa demisioneze, daca Liga Nordului accepta cresterea varstei de pensionare, potrivit Deutsche Welle.

Astfel, italienii vor putea iesi la pensie la 67 de ani din 2026, afirma si Corriere della Sera. Duminica, la Bruxelles, seful guvernului italian fusese vizat cu precadere de observatiile cancelarului german Angela Merkel si ale presedintelui francez Nicolas Sarkozy, dar si ale presedintelui Consiliului UE, Herman Van Rompuy, care cerusera Italiei sa ia masuri urgente in privinta datoriei ei publice si pentru a relansa cresterea economica.

FOTO! Bataie in Parlamentul italian intre deputati... Marea Britanie: Angajatii lenesi sau neproductivi vor putea fi concediati mai usor conform noului cod al muncii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x