Antena Căutare

Surse: Franta nu mai vrea in Schengen

O declaratie data vineri pe surse la Paris a starnit interpretari diferite in presa internationala, care a anuntat ca, din cauza afluxului de refugiati nord-africani, Franta vrea sa iasa din acordurile Schengen, deci sa reintroduca verificarile la frontiera, cel putin pentru o perioada.

"Ni se pare ca trebuie sa ne gandim la un mecanism care sa ne permita, atunci cand exista o deficienta sistematica la una dintre granitele externe ale UE, sa intervenim cu o suspendare temporara, cel putin pentru perioada cat dureaza problema", a declarat o sursa de la Elysee, citata de agentiile internationale de stiri.

Imediat, declaratia a fost interpretata ca reflectand intentia Frantei de a se retrage din aplicarea acordului Schengen, ceea ce i-ar permite reinstituirea controalelor la frontiera.

Declaratia a produs surpriza la Bruxelles, care nu stia de aceasta intentie a Frantei de a suspenda aplicarea acordului, cu atat mai mult cu cat acordul Schengen in sine nu prevede posibilitatea suspendarii, ci doar a reintroducerii, pe perioade foarte scurte si in conditii foarte bine justificate, a controalelor la frontiere.

Sursa: Deutsche Welle

Controverse pe Bugetul UE: Franta il considera inacceptabil, CE vorbeste de criza... Siria: Peste 70 de morti, in urma protestelor antiputere...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x