Live acumObservator 06
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul Comorilor

Suspectul în atacul la moscheea de la Oslo, Philip Manshaus, recunoaşte faptele

Un norvegian, Philip Manshaus, acuzat de atacul armat la o moschee şi de uciderea surorii sale vitrege, a recunoscut faptele, a anunţat poliţia norvegiană, relatează AFP.

Suspectul, căruia poliţia i-a atribuit ”vederi de extremă dreapta” şi ”poziţii xenofobe”, este acuzat de faptul că a deschis sâmbăta trecută focul în centrul islamic Al-Noor de la Baerum, o perferie rezidenţială la Oslo, fără să rănească pe cineva grav, şi că şi-a ucis anterior sora vitregă, în vârstă de 17 ani, de origine chineză.

Imobilizat de credincioşi aflaţi la moschee, în care se aflau trei persoane în momentul atacaului, bărbatul în vârstă de 21 de ani a refuzat să se explice până acum, însă a răspuns vineri întrebărilor poliţiei.

”Suspectul recunoaşte faptele, dar nu a luat încă în mod oficial poziţie în problema acuzaţiilor reţinute” împotriva sa, şi anume ”act terorist” şi ”omucidere”, a anunţat într-un comunicat un reprezentant al Poliţiei din Oslo, Pål-Fredrik Hjort Kraby.

Cu ochii vineţi şi faţa tumefiată, dar zâmbind la prima sa apariţie publică, luni, în faţa unui judecător, Philip Manshaus a fost plasat în detenţie provizorie pe o perioadă de patru săptămâni.

Aceste fapte au avut loc în contextul unei multiplicări a unor atacuri sângeroase, comise de către adepţi ai supremaţiei albilor, la El Paso în Statele Unite sau Christchurch în Noua Zeelandă.

Sursa : news.ro