Antena Căutare

Sute de elevi în carantină, la nici două săptămâni de la începerea școlii. Autoritățile din Germania sunt în alertă

Ce s-a întâmplat în Germania, la doar două săptămâni după începerea noului an școlar? Câți elevi au fost înfectați cu noul coronavirus.

Sute de elevi în carantină, la nici două săptămâni de la începerea școlii. Câte focare de COVID-19 au apărut în Berlin

Profimedia

Germania și-a redeschis școlile, de mai bine de două săptămâni. Potrivit ziarului Berliner Zeitung, citat de EFE, după primele 14 zile de la întoarcerea elevilor în sălile de clasă, cel puțin 41 dintre cele 825 de şcoli din Berlin (aproximativ 4,5 %) au raportat cazuri de coronavirus.

Conform sursei citate, 37 de școli au plasat în carantină o parte dintre elevi, profesori, sau din ambele categorii, în urma depistării a cel puţin un caz de infectare în comunitatea şcolară.

Potrivit datelor furnizate joi la 15:00 ora locală, cazurile de contagiere cu noul coronavirus la Berlin după două săptămâni de cursuri nu constituie încă un pericol pentru funcţionarea în mod regulat a şcolilor, notează Berliner Zeitung, citat de Agerpres.

În ciuda faptului că, în majoritatea centrelor de învăţâmânt cu cazuri confirmate, acestea se referă la un elev sau la un profesor infectat, fără să fie depistate şi alte contagieri, impactul ar putea fi considerabil, dacă se au în vedere cazurile suspecte şi consecinţele pe care le implică existenţa chiar şi a unui singur caz într-o şcoală, subliniază ziarul.

În Berlin, zeci de profesori și sute de elevi au fost puși în carantină.

Autoritățile au anunțat, vineri, că, în ultimele 24 de ore, s-au raportat 1.427 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, cea mai ridicată cifră după cea de la sfârşitul lunii aprilie

Ori te vaccinezi pentru COVID-19, ori ești concediat! Pentru ce categorie de români ar fi obligatorie vaccinarea, ca să-... „Și-a implorat mama să o ajute, dar ea a ignorat-o și a plecat să bea”. O femeie și-a lăsat fiica să moară și a dat cea ...

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Horoscopul săptămânii 5 decembrie – 11 decembrie 2022. Descoperă ce îți rezervă astrele, în funcție de zodie
Horoscopul săptămânii 5 decembrie – 11 decembrie 2022 aduce griji pe plan financiar pentru...
Horoscopul zilei de 6 decembrie 2022. Taurii își vor cumpăra o casă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 6 decembrie 2022 spune că Taurii își vor cumpăra o casă. Nativii acestei...
Parteneri
Fursecuri Linzer. Rețetă de fursecuri umplute cu gem
Catine.ro
Ultimele știri
x