Antena Căutare

Taifunul Bopha a lovit Filipine cu 210 km/h. 41.000 de persoane au fost evacuate de urgenta

Zeci de mii de filipinezi s-au refugiat in adaposturi publice, in aceasta dimineata, odata cu sosirea taifunului Bopha, anunta AFP. 41.000 de oameni au evacuat casele lor situate pe malul marii, de-a lungul cursurilor de apa expuse la inundatii si in zonele amenintate de alunecari de teren.

Potrivit agentiei de meteorologie, Bopha a lovit uscatul in zori in partea de est a insulei de sud Mindanao, cu rafale de vant ce ajung la 210 km/h si ploi puternice. Traficul aerian si maritim a fost suspendat si scolile inchise. Centrul comercial din Cagayan de Oro, unul dintre principalele orase ale Mindanao, a fost inundat cand raurile din apropiere au iesit din matca.

Presedintele filipinez Benigno Auino a chemat la cea mai mare prudenta luni seara: "Acesta este cel mai puternic taifun ce ne loveste tara in 2012". Filipinele sunt expuse la in jur de 20 de furtuni sau taifunuri majore in fiecare an, cele mai multe in timpul sezonului de ploi intre iunie si octombrie. Bopha este al 16-lea din acest an.

In august, inundatiile si o serie de furtuni au facut o suta de morti si peste un milion de sinistrati. In 2011, 29 de taifunuri au ucis 1.500 de persoane si au afectat in diferite grade aproape 10% din cei 90 de milioane de locuitori ai tarii.

Citeste si Jurnalul!

O treime dintre americani navigheaza pe retelele de socializare de la toaleta... It's free and always will be? Doar 15% dintre prieteni iti vad postarile!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x