Antena Căutare

Tensiuni in Iordania: Regele Abdullah al II-lea a dizolvat Parlamentul. Vor fi organizate alegeri anticipate

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei a dizolvat joi Parlamentul si a convocat alegeri anticipate, cu putin timp inaintea unei manifestatii a opozitiei care cere reforme politice, informeaza Antena3.

"Regele a decis sa dizolve incepand de astazi Camera deputatilor si a convocat alegeri anticipate", se precizeaza intr-un comunicat al cabinetului regal.

Conform sursei citate, data alegerilor anticipate nu a fost precizata, dar in trecut regele si-a exprimat dorinta ca acestea sa aiba loc inainte de sfarsitul anului in curs.

Anuntul survine in ajunul unei manifestatii ce urmeaza sa aiba loc la Amman la apelul Fratilor musulmani, principala forta de opozitie, care solicita de mai multe luni reforme importante, intre care "o lege electorala echitabila, o lupta serioasa impotriva coruptiei si reforme constitutionale".

Potrivit organizatorilor, peste 50.000 de oameni sunt asteptati la acest miting.

Ca raspuns la numeroasele manifestatii ale opozitiei si apelurile sale la reforma, Abdullah al II-lea si-a anuntat intentia de a convoca alegeri legislative.

Fratii musulmani au anuntat la randul lor ca le vor boicota, la fel cum au facut in 2010 pentru a protesta impotriva absentei unor reforme de fond.

FOTO: EPA / Intact Images

Din ce in ce mai multi romanii isi pierd locurile de munca din Spania... Premierul turc: "Turcia nu intentioneaza sa declanseze un razboi cu Siria"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x