Antena Căutare

Terorist Al-Qaeda, in Romania?

Serviciul Roman de Informatii a cooperat cu autoritatile internationale in cazul unui irakian cu cetatenie britanica, suspectat ca ar fi finantat reteaua Al-Qaeda, cu fonduri din Romania.

In urma informatiilor provenite de la agentii romani, politistii din Statele Unite au inceput cercetarile si au pus sub sechestru bunurile suspectului, de pe teritoriul american.

Se pare ca irakianul este liderul a doua celule teroriste, dintre care una la Bucuresti, si facea contrabanda cu tigari si cafea. Banii ajungeau apoi la reteaua europeana Al-Qaeda.

Serviciul Roman de Informatii, impreuna cu alte institutii internationale cu atributii in domeniul securitatii si cu structuri aliate, a avut in atentie actiuni desfasurate pe teritoriul Romaniei de catre cetateanul irakian Ahmad Khalaf Ahabib al-Dulaimi, acuzat ca ar fi un lider Al-Qaeda in Europa.

SUA au anuntat ca vor ingheta conturile de pe teritoriul american ale unui irakian naturalizat britanic, Ahmad Khalaf Ahabib al-Dulaimi, pe care il acuza ca este liderul unei retele Al-Qaeda in Europa, formata din doua celule, dintre care una la Bucuresti, relateaza AFP.

El este acuzat ca a transmis o scrisoare din partea liderului al-Qaida, Osama ben Laden, sefului acestei organizatii in Irak, Abu Ayyab al Masri, in 2007.

Incepand cu jumatatea lui 2007, acesta s-ar fi aflat la conducerea "unei retele Al-Qaeda in Europa, formata din doua celule, din care una la Bucuresti, in Romania, care finanta Al-Qaeda in Europa, gratie contrabandei cu tigari si cafea".
Acesta ar fi recrutat musulmani din Europa pentru a pregati atentate in Irak.

Parintele PC-ului, Henry Edward Roberts, a decedat la varsta de 68 de ani... Jaf inainte de moarte...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x