Live acumObservator 06
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Turcia vrea sa obtina miliarde de euro din turismul medical

Turcia doreste sa isi creasca sectorul turismului medical si promite sa creeze, pana in 2014, cateva „zone libere de sanatate”, majoritatea urmand sa fie scutite de taxe, scrie cotidianul turc Hurriyet Daily News.

Ministrul Sanatatii din Turcia a dat recent detalii despre o noua initiativa care ar putea trensforma tara intr-o destinatie pentru turismul medical din regiune, prin crearea unei retele de „zone libere de sanatate” in intreaga tara. Planul urmareste sa atraga in principal firme straine care ar urma sa investeasca in diversele facilitati din zonele respective promitandu-le o birocratie minima, potrivit sefului Departamentului de Turism Medical din cadrul Ministerului Sanatatii de la Ankara.

Aceste zone de sanatate, care au fost concepute pentru a ajuta turismul, vor crea un nou concept in acest sector, potrivit ministerului. „Firmele care vor opera aici vor fi scutite de multe taxe, cum ar fi TVA”, a spus oficialul.

Cabinetul turc va anunta detaliile legate de zonele de sanatate si de firmele care vor opera acolo, cel mai probabil, in luna decembrie, scriu jurnalistii de la Hurriyet Daily News. Infrastructura in aceste zone ar urma sa fie gata in 2013, iar afacerea ar putea porni din 2014. Cu toate acestea, nu a fost luata inca nicio decizie legata de locul unde vor fi deschise aceste zone, au mai scris jurnalistii turci. De asemenea, nici numarul personalului medical ce va fi angajat in zonele de sanatate nu a fost inca stabilit.

Citeste continuarea in incomemagazine!

Recomandari