Antena Căutare

Un deputat japonez propune mutarea Parlamentului de la Tokyo la Fukushima

Un deputat japonez a propus mutarea Parlamentului din Tokyo la Fukushima, informeaza AFP. Deputatul japonez vrea astfel sa redea dinamism si incredere acestei regiuni devastate de un cutremur, tsunami si incidentul nuclear ce a avut loc la centrala nucleara din zona.

"Propun mutarea Adunarii japoneze la Fukushima pentru a arata lumii ca nu dam inapoi in fata acestei probleme nucleare", a declarat deputatul din cadrul partidului liberal democrat, de opozitie, la Stimson Center, un centru de dezbateri din Washington.

Yasuhisa Shiozaki, fost vicepremier japonez intre 2006 si 2007, a recunoscut ca aceasta idee ar putea fi considerata drept exagerata, dar a apreciat ca Japonia ar trebui sa profite de aceasta ocazie pentru inceperea procesului de descentralizare administrativa.

De zeci de ani, Japonia, unde majoritatea activitatilor sunt concentrate la Tokyo, incearca sa se descentralizeze administratia pentru a dinamiza alte regiuni si a evita un dezastru in cazul in care capitala ar fi afectata de un cutremur.

Productia industriala si consumul in Japonia au inregistrat o scadere record in martie, dupa cutremurul urmat de un tsunami care au devastat nord-estul arhipelagului, au dezorganizat activitatea economica si au nelinistit populatia.

Seismul si tsunamiul s-au soldat cu aproape 26.000 de morti si disparuti, potrivit ultimului bilant oficial.

Sursa: Jurnalul National

Armata siriana a intrat cu tancurile in Banias. Locuitorii formeaza scuturi umane... Indonezia: 25 de morti dupa prabusirea unui avion...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x