Antena Căutare

Un fost angajat ia ostatice aproximativ 30 de persoane într-un centru comercial din capitala filipineză Manila

Poliţişti puternic înarmaţi au fost desfăşuraţi luni într-un centru comercial din Manila, unde un fost agent de securitate a luat ostatice cel puţin 30 de persoane, relatează AFP.

Mai multe focuri de armă au fost trase în centrul comercial V-Mall, luni dimineaţa, în capitala Filipienlor, antrenând intervenţia rapidă a forţelor de ordine şi evacuarea unor angajaţi şi clienţi.

Confirmând informaţii de presă, direcţia centrului comercial a anunţat ”o luare ca ostatici a unor angajaţi de către un fost (...) agent de securitate” al întreprinderii.

Centrele comerciale din Manila, în care se află restaurante, structuri medicale şi chiar biserici, sunt locuri cruciale în viţa socială locală, iar V-Mall era extrem de frecventat la ora la care a început incidentul.

Primarul cartierului din Manila în care se află V-Mall a declarat presei că cel care a luat ostitici este un angajat ”nemulţumit”, că deţinea o armă de foc, dar posibil şi o grenadă - ceea ce nu a s-a confirmat imediat.

Articolul continuă după reclamă

”Pentru moment, nu suntem în măsură să determinăm câte persoane sunt reţinute înăuntru. Estimarea noastră este că aproximativ 30 de persoane” au fost luate ostatice, a mai declarat Francis Zamora, primarul din San Juan.

Tot potrivit primarului, fostul gardian ţine ostaticii într-un birou administrativ li a tras în cel puţin o persoană.

Această victimă a fost transportată la spital, iar starea acesteia este stabilă, a anunţat el.

Autorităţile au început negocieri cu cel care a luat ostatici, care a cerut să vorbească cu foşti colegi gardieni şi cu presa.

Manila a fost în august 2010 teatrul unei luări de ostatici care s-a terminat cu moartea a opt turiţti din Hong Kong. Un fost gradat din cadrul poliţiei a deturnat un autobuz în apropiere de parcul Rizal, frecventat de turişti, în speranţa de a se întoarce în post. Poliţia a dat atunci asaltul în condiţiicontroversate.

Sursa : news.ro

Israelienii votează în a treia rundă electorală decisivă pentru Netanyahu... Medicul care a ajutat la localizarea lui Osama ben Laden, Shakeel Afridi, intră în greva foamei în închisoare în Pakista...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 19 iulie 2024. Cum să gestionezi timpul pentru a avea un stil de viață sănătos
Super Neatza, 19 iulie 2024. Cum să gestionezi timpul pentru a avea un stil de viață sănătos Vineri, 19.07.2024, 09:55
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x