Căutare Live

Un judecător sud-coreean cere moştenitorului Samsung Group să dea dovadă de umilinţă într-un proces în care este acuzat de corupţie

Un judecător sud-coreean a cerut vineri liderului şi moştenitorului Samsung Group, Jay Y. Lee, să dea dovadă de umilinţă într-un proces în care este acuzat de dare de mită, chiar dacă rezultatul ar putea fi o sentinţă mai aspră decât cea primită la o curte de apel, relatează Reuters.

Lee, al cărui nume coreean este Lee Jae-yong, a participat la prima audiere în procesul de dare de mită judecat la Curtea Supremă din Seul, după ce cea mai înaltă instanţă din Coreea de Sud a decis revizuirea procesului său de corupţie din 2017.

Curtea Supremă a anulat în luna august o parte din condamnarea dată de o curte de apel împotriva liderului Samsung, care prevedea o pedeapsă de doi ani şi jumătate de închisoare, cu suspendare, pentru că a încercat să obţină favoruri din partea preşedintelui Park Geun-hye.

Curtea a arătat că interpretarea dată de curtea de apel mitei plătite preşedintelui Park este prea limitată.

”Vă rog să abordaţi acest proces cu atitudinea de a accepta cu umilinţă rezultatul, indiferent care va fi acesta”, a spus judecătorul care prezidează cazul, Jung Joon-young.

La sosirea la tribunal, Lee a ieşit dintr-un vehicul van fiind primit de un grup mare de jurnalişti şi a făcut un scurt comentariu, fără să răspundă întrebărilor legate de acuzaţiile că a dat mită pentru a-l influenţa pe fostul preşedinte Park.

”Regret foarte mult că provoc îngrijorare atâtor oameni”, a spus Lee cu sobrietate, înclinând capul şi intrând în tribunal, pe fondul scandărilor protestatarilor anti-Samsung.

Judecătorul Jung a spus că Samsung ar fi trebuit să aibă sisteme de control intern pentru a preveni delictele comise de directori de rang înalt ai grupului.

Jung i-a mai cerut lui Lee, în vârstă de 51 de ani, să dea dovadă de calităţi de lider la conducerea celui mai mare conglomerat din Coreea de Sud, făcând o comparaţie cu tatăl acestuia, care a suferit un atac de cord în 2014.

“În 1993, la vârsta de 51 de ani, Lee Kun-hee a renunţat la practicile vechi şi corupte, a anunţat un nou stil de conducere a Samsung şi a depăşit criza. În 2019, Lee Jae-yong a împlinit 51 de ani, ce declaraţie ar trebui să facă?”, a afirmat Jung în sala de judecată plină.

”Vă rog să faceţi ceea ce trebuie şi ce puteţi face în timpul procesului, ca lider al corporaţiei”, a mai spus judecătorul.

Procesul are loc în timp ce actualul preşedinte sud-coreean Moon Jae-in solicită sprijinul liderilor marilor companii din ţară pentru revigorarea economiei ţării. Date publicate joi arată că creşterea economiei sud-coreene a încetinit peste aşteptări în trimestrul al treilea.

Moon i-a mulţumit lui Lee pentru dedicare, în timpul unei ceremonii din această lună în care a fost prezentată o o investiţie de 11 miliarde de dolari în tehnologii pentru ecrane.

Citește și
livrator de mancare ce tine in mana o pungă
Și-a comandat mâncare și un sos, dar când a deschis punga a rămas uluită. Peste ce a putut să dea: „Nu mă așteptam!”
Și-a comandat mâncare și un sos, dar când a deschis punga a rămas uluită. Peste ce a putut să dea: „Nu mă așteptam!”
Dorian Popa, suma de bani pe care a scos-o din buzunar pentru a construi complexul lui rezidențial de lângă București
Dorian Popa, suma de bani pe care a scos-o din buzunar pentru a construi complexul lui rezidențial de lângă București
Dorian Popa, suma de bani pe care a scos-o din buzunar pentru a construi complexul lui rezidențial de lângă București
femeie imbracata in verde care se uita in jos
Ea este femeia care își împarte soțul cu alte tinere. Una dintre ele urmează să aducă pe lume copilul partenerului
Ea este femeia care își împarte soțul cu alte tinere. Una dintre ele urmează să aducă pe lume copilul partenerului
Mai multe articole

Săptămâna trecută, Curtea Supremă a închis un alt caz de dare de mită, în care era implicat preşedintele Lotte Group, Shin Dong-bin, decizie care permite menţinerea unei pedepse de închisoare cu suspendare.

După audiere, Lee şi avocaţii săi nu au răspuns întrebărilor din partea presei.

Experţii în drept afirmă că este improbabil ca instanţa să dea un nou verdict în acest an, ceea ce înseamnă continuarea problemelor legale care planează asupra lui Lee şi grupului Samsung de aproape trei ani.

În calitate de inculpat într-un proces penal, Lee trebuie să participe la proces şi i-a spus judecătorului ca va fi prezent la următoarea audiere, programată pe 22 noiembrie.

Cazul se referă la donarea de către grupul Samsung a trei cai preşedintelui Park, în schimbul susţinerii planului de succesiune la conducerea grupului. Caii au fost donaţi unei apropiate a lui Park, Choi Seo-won, specialistă în echitaţie.

Potrivit Curţii Supreme, curtea de apel nu a recunoscut caii drept mită, iar rejudecarea măreşte probabilitatea ca Lee să revină în închisoare.

Lee, vicepreşedinte al Samsung Electronics, compania flagship a grupului, a petrecut deja un an în detenţie, fiind eliberat anul trecut, după ce curtea de apel a redus la jumătate sentinţa de cinci ani de închisoare dată de o curte inferioară şi a suspendat-o pentru trei ani.

Sursa : news.ro

Zeci de mii de persoane evacuate în California, în toiul sezonului incendiilor... O femeie și-a lăsat cele două pisici și câinele închiși în casă după ce s-a mutat! Polițiștii au fost oripilați de ce au...
Parteneri
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
Se apropie un eveniment în familie și vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un tort delicios și spectaculos? Îți oferim o rețetă de tort Mozaic cu aspect de tablă de șah, care îi va cuceri pe toți invitații.
Catine.ro
Ultimele știri