Antena Căutare

Un seic din Egipt cere distrugerea Sfinxului si a piramidelor

Un seic egiptean care are legaturi cu talibanii doreste distrugerea Sfinxului si a piramidelor de pe platoul Giza. Potrivit acestuia, musulmanii trebuie sa distruga toti idolii, iar celebrele simboluri ale Egiptului sunt incluse in aceasta categorie.

Murgan Salem al-Gohary a instigat la distrugerea Sfinxului si piramidelor din Egipt. Egipteanul recunoscut pentru legaturile sale cu talibanii a declarat ca distrugerea idolilor i-a fost ordonata Profetului Mahomed de catre Allah, iar musulmanii trebuie sa o duca la indeplinire.

"Toti musulmanii sunt insarcinati cu aplicarea invataturilor islamice prin distrugerea idolilor, asa cum am facut in Afganistan cand am distrus statuile lui Budha. Cand am fost cu talibanii, am distrus statuile lui Budha, ceva ce guvernul nu a reusit sa faca", a declarat al-Gohary.

Potrivit Mediafax, care citeaza presa egipteana, seicul in varsta de 50 de ani este cunoscut pentru instigare la violenta si a fost condamnat de doua ori, dar a fost eliberat din inchisoare dupa caderea regimului Mubarak.

Foto: Hepta

SUA: Locuitorii din 20 de state cer separarea, dupa revenirea lui Barack Obama la Casa Alba... VIRAL: Idila la sediul de campanie al lui Barack Obama...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x