Antena Căutare

Un seic din Egipt cere distrugerea Sfinxului si a piramidelor

Un seic egiptean care are legaturi cu talibanii doreste distrugerea Sfinxului si a piramidelor de pe platoul Giza. Potrivit acestuia, musulmanii trebuie sa distruga toti idolii, iar celebrele simboluri ale Egiptului sunt incluse in aceasta categorie.

Murgan Salem al-Gohary a instigat la distrugerea Sfinxului si piramidelor din Egipt. Egipteanul recunoscut pentru legaturile sale cu talibanii a declarat ca distrugerea idolilor i-a fost ordonata Profetului Mahomed de catre Allah, iar musulmanii trebuie sa o duca la indeplinire.

"Toti musulmanii sunt insarcinati cu aplicarea invataturilor islamice prin distrugerea idolilor, asa cum am facut in Afganistan cand am distrus statuile lui Budha. Cand am fost cu talibanii, am distrus statuile lui Budha, ceva ce guvernul nu a reusit sa faca", a declarat al-Gohary.

Potrivit Mediafax, care citeaza presa egipteana, seicul in varsta de 50 de ani este cunoscut pentru instigare la violenta si a fost condamnat de doua ori, dar a fost eliberat din inchisoare dupa caderea regimului Mubarak.

Foto: Hepta

SUA: Locuitorii din 20 de state cer separarea, dupa revenirea lui Barack Obama la Casa Alba... VIRAL: Idila la sediul de campanie al lui Barack Obama...
Ora de vară 2023. Ce decizie a luat Comisia Europeană
Trecerea la ora de vară 2023 se face pe data de 26 martie. Totuși, foarte multe țări din...
Horoscopul zilei de 22 martie 2023. Racii se vor face remarcați. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 22 martie 2023 spune că Racii dau dovadă de putere și perseverență...
Parteneri
Dovlecei umpluți cu legume și cușcuș. Rețetă delicioasă de post
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x