Antena Căutare

UPDATE! Libia, a cincea noapte de bombardament: NATO va prelua comanda operatiunii militare din Libia

O explozie puternica s-a produs la o baza a fortelor terestre libiene in regiunea Tajura, la 32 de kilometri est de Tripoli, potrivit unui jurnalist AFP, care insa nu a precizat originea exploziei.

UPDATE 22.30: Fortele apararii anti-aeriene au deschis focul joi seara la Tripoli. Cel putin trei explozii au zguduit capitala libiana si suburbiile sale, informeaza AFP.

UPDATE 22.00:
Tarile NATO au convenit joi sa preia comanda operatiunii militare din Libia "luni sau marti", a declarat un diplomat citat de AFP. Secretarul de stat american Hillary Clinton se va deplasa la Londra pentru o reuniune privind Libia, marti, anunta Reuters.

"Tarile NATO sunt de acord sa inceapa procesul care le va permite sa preia operatiunea militara coordonata de Franta, Marea Britanie si SUA. Acest lucru se va intampla luni sau marti", a declarat sursa, confirmand informatiile furnizate de catre seful diplomatiei turce.

UPDATE 17.40: Organizatia Internationala pentru Migratie a estimat ca aproximativ 800.000 de cetateni straini inca se afla in Libia, conform AFP

UPDATE 16.00: Sustinatorii lui Gaddafi planuiesc atentate in Marea Britanie

UPDATE 15.30: Un avion francez a doborat un avion de lupta apartinand trupelor lui Gaddafi, deasupra Libiei, informeaza ABCNews. Masura a fost luata ca urmare a incalcarii de catre acesta a zonei de interdictie aeriana impusa de ONU.

UPDATE 13:05
: Fortele loiale liderului libian Muammar Gaddafi au preluat controlul asupra portului Misrata, a declarat un locuitor pentru Reuters. Acesta a afirmat ca raidurile aeriene efectuate de coalitia internationala au lovit tancurile pro-guvernamentale aflate la marginea localitatii, insa tancurile aflate in oras nu au fost atacate.


Agentia oficiala libiana Jana a anuntat ca raidurile coalitiei internationale asupra periferiei de est a orasului Tripoli, aseara, "au vizat un cartier rezidential", provocand "moartea unui numar important de persoane printre civili".


Lupte grele se duc si in orasul Ajdabiya, esential pentru controlul estului Libiei. Potrivit CNN, fortele coalitiei au decis sa deschida focul asupra trupelor de sol loiale lui Gaddafi, dar nu pot face acest lucru decat atunci cand soldatii se retrag din zonele urbane.

La Misrata, situatia ramane disperata. Oamenii care au putut sa intre in contact cu restul lumii prin intermediul Internetului descriu scene de groaza. Spitalul principal a fost atacat aseara cu armament greu, iar peste 400 de persoane sunt inca baricadate in cladire. 95 de persoane au fost ucise in oras in ultimele sapte zile.

Intr-un interviu acordat CNN, liderul fortelor militare rebele a cerut ajutorul comunitatii internationale: "Ne-am prezentat cererea unui numar de natiuni, o lista de arme pe care le cerem, dar pana acum nu am primit nimic. Iar acest lucru este necesar, desigur, mai ales pentru Misrata. Orasul Mistrata este distrus, iar ei au nevoie de arme".

Regimul de la Tripoli neaga atacurile din Misrata si continua sa ceara incetarea agresiunlor auspra Libiei.

sursa:Jurnalul

foto: bulawayo24.com

Primele imagini din interiorul centralei nucleare de la Fukushima!... UPDATE! Fukushima: Trei muncitori au fost iradiati, doi dintre ei sunt internati la spital...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x