Antena Căutare

Vaticanul a acoperit mafia in operatiuni de spalare de bani, sustin procurorii

Banca Vaticanului este acuzata de spalare de bani, politia confiscand in acest caz 23 de milioane de euro in luna septembrie, relateaza The Independent.


Hartiile dezvaluie informatii despre doua tranzactii care nu au fost raportate: una in 2009, unde a fost folosit un nume fals, si o alta in 2010 in care Banca Vaticanului a retras 650.000 de euro dintr-o banca italiana, ignorand cererile bancii care dorea sa afle destinatia acetor bani.

Noile acuzatii au sosit intr-un moment foarte prost pentru Vatican, care inca nu si-a revenit dupa dezvaluirile recente conform carora ar gazdui preoti pedofili.

Banca Vaticanului se distinge de celelalte prin faptul ca are bancomate in limba latina, iar preotii folosesc intrari laturalnice pentru accesul in unitati.

Scandalul nu este o premiera pentru aceasta institutie. Acum 28 de ani, guvernatorul sau a fost pus sub acuzare pentru implicare in prabusirea uneia dintre cele mai mari banci private de atunci dar nu a fost arestat niciodata.

Cunoscuta oficial drept Institutul pentru Lucrari Religioase, Banca Vaticanului a fost infiintata in timpul celui de al Doilea Razboi Mondial pentru a administra conturile ordinelor religioase, cardinalilor, episcopilor si preotilor.

Franta: Un adolescent a luat ostatici 15 copii intr-o gradinita. Toti copiii au fost eliberati, iar tanarul a fost arest... Vremea rea face ravagii in lume. Mai multe tari sunt afectate de furtuni si ninsori puternice...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x