Antena Căutare

Vezi cat costa intretinerea Parlamentului European de la Strasbourg!

Costurile de functionare ale sediului de la Strasbourg al Parlamentului European s-au ridicat in anul 2010 la 51,5 milioane de euro, potrivit unui raport adoptat de legislativul european.

"Costul anual al sediului Parlamentului de la Strasbourg s-a ridicat la exact 51,5 milioane de euro in 2010, din care 33,5 milioane reprezinta costuri cu infrastructura, iar 18 milioane costuri de functionare pentru cele 12 perioade de sesiune lunare", conform raportului de descarcare de gestiune al PE pentru 2010.

De asemenea, raportul subliniaza ca aceste cifre oficiale sunt mult mai mici decat estimarile prezentate anterior referitoare la costurile anuale de functionare a sediului PE de la Strasbourg, care variau intre 169 milioane si 203 milioane de euro.

Deputatii europeni s-au pronuntat pe 30 martie 2012, cu o larga majoritate, in favoarea unei mutari a PE in sediul de la Bruxelles, in vederea evitarii deplasarilor regulate la Strasbourg si realizarii unor economii in contextul austeritatii actuale.

Sustinatorii mutarii au apreciat ca cheltuielile cu deplasarea lunara a alesilor si functionarilor la Strasbourg ating suma de aproximativ 200 de milioane de euro pe an.

Franta refuza insa orice sugestie de abandonare a sediului de la Strasbourg. Ea este sustinuta de Luxemburg, care se teme ca, intr-o asemenea eventualitate, este vizata si organizarea pe teritoriul sau, de mai multe ori pe luna, a unor reuniuni ministeriale europene.

Foto: eu2008.fr

NATO reitereaza: Scutul antiracheta nu este indreptat impotriva Rusiei... Zi insangerata la Damasc: 55 de morti si 372 de raniti, in doua atentate sinucigase...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x