- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Potrivit unui sondaj realizat în perioada 22 martie 2021 - 1 aprilie 2021, 18% dintre bărbați și 17% dintre femeile chestionate l-au numit pe Vladimir Putin "cel mai frumos/sexi bărbat din Rusia", potrivit The Moscow Times.
Realizatorii sondajului au declarat că au obținut rezultatele intervienând 1.000 de bărbați și 1.000 de femei din peste 300 de orașe rusești.
"Rușii îl numesc în continuare pe Vladimir Putin cel mai atractiv bărbat celebru din țară. Nici actorii, nici sportivii sau alți politicieni nu pot concura cu el astăzi", a declarat Superjob.ru, în ciuda scăderii de 1% a ratingului său faţă de anul trecut.
Vladimir Putin i-a suprins deseori pe cetățenii săi când se afla la piscină, cu bustul gol. Acesta făcea pectacol, iar televiziunile nu ratau momentul pentru a arăta tuturor forma de invidiat a conducătorului lor.
Câteva fotografii suprinse cu președintele Rusiei, la piscină, au făcut furori. Acesat a renunțat la haine și s-a distrat chiar dacă era văzut.
Rezultatul sondajului a fost publicat la scurt timp după ce parlamentarii au adoptat o legislație care îi permite lui Vladimir Putin să rămână președinte până în 2036.
Vladimir Putin poate rămâne președinte până în 2036
Vladimir Putin are dreptul de a candida în două scrutine prezidenţiale viitoare, deschizând astfel calea rămânerii acestuia la Kremlin până în 2036, după ce deputaţii ruşi au adoptat o lege care să-i permită acest lucru.
Potrivit news.ro, un amendament controversat din lege îi permite fostului agent KGB, în vârstă de 68 de ani, să rămână la putere, în pofida faptului că Putin urma să se retragă la finalul actualului mandat, care se încheie în 2024.
Limita de două mandate prezidenţiale consecutive există în continuare, însă ”această restricţie nu se aplică celor care ocupă postul de şef de stat la intarea în vigoare a amendamentelor Constituţiei”, se arată în textul adoptat de deputaţi, care dă în fapt contorul mandatelor lui Putin la zero.
Citește și: Daria Gubanova e femeia cu păr lung de aproape 2 metri! Ce secret folosește ca să arate așa
Ajuns la putere în 2020, Vladimir Putin s-a retras la sfârşitul celui de-al doilea său mandat, în 2008, şi l-a instalat la Kremlin pe fostul său premier Dmitri Medvedev,
După ce a fost premier timp de patru ani, el a fost reales preşedinte în 2012.
Revizuirea constituţională adoptată în referendumul din vara lui 2020 introduce în Constituţie principii conservatoare dragi lui Putin - credinţa în Dumnezeu, căsătoria rezervată heterosexualilor, învăţământul patriotic -, dar şi garanţii sociale, precum indexarea pensiilor.
Referendumul, care s-a desfăşurat timp de o săptămână, din cauza pandemiei covid-19, al cărui rezultat nu ridica vreo îndoială, s-a încheiat ciu o victorie a taberei ”da” de 77,92% din voturile exprimate, după o prezenţă la urne de 65%, porivit datelor oficiale.
Opozantul Aleksei Navalnîi a catalogat această consultare drept o ”minciună enormă”, iar ONG-ul Golos, specializat în observarea alegerilor, a denunţat o atingere ”fără precedent” la adresa suveranităţii poporului rus.
Cu ce substanță a fost otrăvit cel mai vocal critic al lui Vladimir Putin, Alexei Navalnîi
Cel mai vocal critic al lui Vladimir Putin, Alexei Navalnîi, a fost în comă în comă, într-un spital din Siberia, după ce a fost otrăvit. Acesta s-a prăbuşit în toaleta avionului care îl aducea la Moscova iar când a ajuns ambulanţa, deja nu mai putea vorbi.
Navalnîi s-a simțit rău brusc într-un zbor către Moscova, iar pilotul a aterizat la Omsk, unde a primit tratament de urgență. Dacă avionul ar fi zburat spre Moscova, Navalnîi ar fi murit aproape sigur, potrivit experților consultați de CNN.
Medicii de la Berlin au concluzionat că Navalnîi a fost otrăvit cu o neurotoxină din clasa Noviciok. Aceeaşi substanţă a fost folosită şi în cazul otrăvirii fostului spion rus, Serghei Skripal. În corpul lui Navalnîi a fost găsită o substanţă toxică ce i-a afectat sistemul nervos.
Novichok, agentul neurochimic pe care Guvernul Federal din Germania susține că l-a depistat în trupul opozantului rus Aleksei Navalnîi, a fost dezvoltat în Uniunea Sovietică în urmă cu aproximativ 50 de ani. Denumirea Novichok înseamnă "nou venit" și este folosită pentru o gamă de agenți neurochimici asemănători cu gazul sarin sau VX.
Novichok cauzează "o reducere a ritmului cardiac și o restricție a căilor aeriene, care duce la moarte prin asfixiere", susține profesorul Gary Stephens, expert la Universitatea din Reading, care a precizat că un motiv pentru producerea unor asemenea toxine este faptul că ingredientele nu sunt parte a unei liste interzise, potrivit observator.