Antena Căutare

Zelenski spune că războiul dintre Rusia și Ucraina, ar putea ajunge la un final. „Putem spune că semnalele sunt pozitive~

Semnalele de la negocierile ruso-ucrainene de marţi din Turcia sunt "pozitive", dar Ucraina nu "intenţionează să-şi relaxeze" eforturile militare, a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Zelenski spune că războiul dintre Rusia și Ucraina, ar putea ajunge la un final. „Putem spune că semnalele sunt pozitive~
Zelenski spune că războiul dintre Rusia și Ucraina, ar putea ajunge la un final. „Putem spune că semnalele sunt pozitive~ | Profimedia

"Putem spune că semnalele pe care le auzim în cadrul negocierilor sunt pozitive, dar nu reduc la tăcere exploziile sau obuzele ruseşti.

Armata rusă are încă un potenţial semnificativ de a continua atacurile împotriva statului nostru”, a menţionat el, într-un mesaj pe Facebook.

Zelenski spune că războiul dintre Rusia și Ucraina, ar putea ajunge la un final

"Desigur, nu vedem niciun motiv să avem încredere în cuvintele vreunui reprezentant al statului sau al altui guvern care continuă să lupte pentru distrugerea noastră. Ucrainenii nu sunt oameni naivi.

Ucrainenii au aflat deja în aceste 34 de zile de invazie, iar în ultimii opt ani de război în Donbas, că nu poţi avea încredere decât într-un rezultat anume", a afirmat şeful statului ucrainean.

Citește și: Ce a transmis Volodimir Zelenski despre România: „Știe ce este demnitatea”. Mesajul președintelui Ucrainei pentru statele europene

Ridicarea sancţiunilor occidentale împotriva Rusiei "poate fi luată în considerare doar odată ce războiul s-a încheiat", a mai spus el. "Nu este de aşteptat ca negocierile (între Kiev şi Moscova) să conducă la ridicarea sancţiunilor împotriva Federaţiei Ruse.

Această chestiune poate fi luată în considerare doar odată ce războiul s-a terminat şi am recuperat ceea ce este al nostru”, a precizat el.

Oligarhii ruși s-au întors împotriva lui Vladimir Putin. Mișcarea făcută de Roman Abramovici a fost anunțată de Volodimir Zelenski

Oligarhii ruși fac un pas în spate față de Rusia, aceștia au foarte mult de suferit în urma războiului deschis de Vladimir Putin în Ucraina, sancțiunile la nivel european nu au întârziat să apară. Astfel, anunțul făcut de Volodimir Zelenskiy, duminică, a fost cu atât mai frapant! Ce mișcare au făcut cei mai puternici oameni de afaceri ai Rusiei.

Citește și: Ce înseamnă „no-fly zone”, despre care vorbește Volodimir Zelenski. De ce NATO nu îndeplinește cerința președintelui Ucrainei

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, duminică, pentru presa din Rusia, că mai mulţi oameni de afaceri ruşi - oligarhi - între care şi Roman Abramovici, au propus să doneze bani pentru Ucraina, unii dintre ei chiar pentru susţinerea armatei.

“Avem semnale de la el (n.r. – Abramovici) şi de la alţi oameni de afaceri, propunând: ‘putem ajuta într-un fel sau altul, putem face ceva’. Unii au spus că sunt gata să ajute la reconstrucţia ţării după război. Suntem gata să ne transferăm afacerile în Ucraina, locuim în Anglia sau în Elveţua, vrem asta. Anumite persoane, care nu vor să îşi dea numele, spun că vor să ajute armata noastră, deşi sunt cetăţeni ai Federaţiei Ruse”, a spus Zelenski.

Volodimir Zelenski a precizat că în ceea ce îi priveşte pe oamenii de afaceri pregătiţi să doneze bani pentru armata ucraineană, Ucraina este pregătită să le garanteze siguranţa, să le ofere contracte şi să le permită afacerilor lor să se dezvolte. “Putem discuta, putem discuta despre schimbarea cetăţeniei acestor persoane”, a mai declarat preşedintele ucrainean, potrivit news.ro.

Nu în urmă cu mult timp au ieșit la suprafață și alte detalii despre relația lui Vladimir Putin cu oligrahii ruși. Alexandra Tolstoy, fosta parteneră a oligarhului Serghei Pugaciov – cunoscut și sub numele de fostul bancher al președintelui rus Vladimir Putin – a făcut dezvăluiri despre modul în care președintele Rusiei și cercul său interior guvernează. Acesta a mărturisit ce relație este, de fapt, între Putin și oligarhii ruși și ce e în spate: „Toți se urăsc”.

Hackerii Anonymous au spart baza de date a Ministerului Apărării de la Moscova. Ce ordin secret au scos la iveală... Preţurile petrolului au scăzut marţi cu circa 2 dolari pe baril. Ce s-a întâmplat la ultimele negocierile dintre Rusia ş...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x