Antena Căutare

5 predicții faimoase ale lui Nostradamus. Care dintre ele s-ar fi întâmplat cu adevărat

Nostradamus e una dintre cele mai controversate personalități din istorie, criticat și aclamat în egală măsură. Deși “predicțiile” lui au fost contestate de experți adevărați și de oameni de știință, “profetul” continuă să fascineze oameni din întreaga lume, fără să existe dovezi clare cu privire la capacitățile lui de predicție.

Nostradamus, văzut de mulți drept un șarlatan, nu profet, și-a publicat primul set de așa-zise predicții, fiecare a câte 4 versuri, în anul 1555, scrie Business Insider.

În scurt timp, scrierile au devenit cunoscute în întreaga lume și continuă să fascineze oameni și astăzi, ce sustin, chiar și în lipsa dovezilor clare, ca unele dintre evenimentele descrise de Nostradamus chiar au avut loc.

Scrierile lui Nostradamus sunt foarte vagi, motiv pentru care pot fi adaptate la orice eveniment major ce a avut loc în istorie.

Susținătorii astrologului controversat cred că multe dintre evenimentele ce au zguduit istoria lumii au fost prezise de Nostradamus, însă corelația cu scrierile sale s-a întâmplat abia după ce au avut loc întâmplările.

5 predicții faimoase ale lui Nostradamus

Printre cele mai faimoase “predicții” ale lui Nostradamus, potrivit susținătorilor lui, se numără Revoluția Franceză, Napoleon, bomba atomică, asasinările lui John. F Kennedy și fratelui său, Robert F. Kennedy, și ascensiunea lui Hitler.

Revoluția Franceză

În 1789, oamenii de rând din Franța s-au ridicat împotriva aristocraților, ce a dus la una dintre cele mai faimoase revoluții din istorie. În scrierile sale, Nostradamus a susținut că “populația subjugată” se va ridica împotriva “prinților și lorzilor”, “idioți fără cap” (aristocrații au fost decapitați prin guilotină) ce vor fi închiși în “închisori” (Bastille), scrie Business Insider.

Napoleon

Într-una din “predicțiile” lui, Nostradamus a vorbit de “PAU, NAY, LORON”, 3 orașe din sudul Franței ale căror litere, când sunt aranjate diferit, duc la “Napaulon Roy” (similar cu Regele Napoleon în limba franceză).

În aceeași predicție, Nostradamus vorbește de cineva “mai mult de foc decât de sânge” (Napoleon nu avea sânge nobil), ce va “refuza intrarea Piusilor” (Napoleon a închis 2 Papi: Pius al VI-lea și Pius al VII-lea).

Ascensiunea lui Hitler

Susținătorii lui Nostradamus consideră două fragmente din textele lui Nostradamus ca fiind predicții despre ascensiunea lui Hitler. Potrivit lor, Hitler a fost persoana la care se referă versurile “din adâncimile Europei de Vest”, “ce va seduce o mare armată cu limba sa” și “faima să va crește până în tărâmul din Est” (în Al Doilea Război Mondial, Japonia a fost un aliat al Germaniei).

Celălalt fragment are detalii și mai bizare: vorbește de “un mare câmp de luptă ce se va ridica împotriva lui Hister” “atunci când copilul Germaniei nu va mai ține cont de nimic”. Mulți cred că “Hister” e doar o scriere eronată a lui Hitler.

Bomba atomică

În august 1945, SUA a lansat două bombe atomice asupra orașelor Hiroshima și Nagasaki (“în apropierea porților și în 2 orașe”), ce a devastat regiunea (“vor plânge la marele zeu nemuritor pentru îndurare”).

Asasinările lui John F. Kennedy și Robert F. Kennedy

Mulți cred că textul lui Nostradamus ce vorbește despre “un mare om care va fi doborât ziua de un fulger” e John F. Kennedy și “un altul va cădea noaptea”, ce face referire la fratele său, Robert F. Kennedy.

Cine a fost Nostradamus

Au trecut sute de ani de când Nostradamus și-a scris “predicțiile” ce au fascinat o lume întreagă. Mulți au încredere în textele sale, însă puțini știu cine a fost, cu adevărat, faimosul astrolog.

Michel de Nostradame s-a născut în 1503 în Franța și, la doar 14 ani, studia medicina în cadrul Universității din Avignon. A fost nevoit să renunțe la universitate după doar 1 an, din cauza ciumei bubonice.

Ulterior, a fost exmatriculat din cadrul Universității din Montpelier din cauza pasiunii pentru astrologie, însă unele surse susțin că și-a terminat studiile în 1525.

După mai multe înfruntări cu autoritățile din Franța, Nostradamus a devenit un astrolog și fizician cu renume, ce i-a adus și atenția și loialitate multor adepți. Pentru a evita să apară în fața tribunalului Inchiziției, a pornit într-o drumeție prin Europa, moment în care mulți susțin că a devenit “profetul” pe care îl știm azi.

Care este, de fapt, cea mai veche profesie din lume. Adevărul despre carierele din trecut... Cum se câștiga la loterie: secretele dezvăluite de un matematician român care a câștigat de 14 ori...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x