A fost descoperită conexiunea care influențează deciziile în timpul jocurilor de noroc

 

O echipă de cercetători a descoperit o legătură foarte importantă între două secțiuni ale creierului, care ar putea influența comportamentul în timpul jocurilor de noroc. 

O echipă de cercetători de la universitatea Stanford din America a fîcut de curând o descoperire foarte interesantă. Conform acestora, există două regiuni în creier, denumite cortexul insular anterior și nucleul accumbens, care influențează modul în care oamenii își asumă riscuri. „Activitatea într-o zonă a creierului pare a indica posibilitatea de a pierde bani, în timp ce activitatea din altă zonă indica posibilitatea de a câștiga ceva. Echilibrul dintre acestea este diferit de la persoană la persoană și poate influența deciziile pe care le luăm în timpul pariurilor”, a declarat unul dintre cercetatori.

Oamenii de știință ar fi urmărit aceste zone de mai mulți ani de zile, dorind să afle mai multe în legătură cu acestea. Întrebarea lor a fost una foarte simplă: există, oare, o legătură între ele prin intermediul căreia este stabilit un anume comportament, sau există o anume regiune în creier unde este luată decizia finala?

Pentru a se afla răspunsul, a fost efectuat un test cu un aparat RMN, folosit pe parcursul timpului pentru a identifica tracturi speciale de neuroni. Prin intermediul acestuia a fost descoperit tractul care leagă cele doua regiuni, oamenii de știință măsurând ulterior intensitatea conexiunii. Mai mult decât atât, tractul pare a fi înconjurat de un strat grad. Cu cât este mai gros stratul care îl înconjoară, cu atât persoanele sunt mai putin dispuse să își asume riscuri.

Continuarea pe Playtech.ro.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe