Antena Căutare

A fost descoperită conexiunea care influențează deciziile în timpul jocurilor de noroc

O echipă de cercetători a descoperit o legătură foarte importantă între două secțiuni ale creierului, care ar putea influența comportamentul în timpul jocurilor de noroc

O echipă de cercetători a descoperit o legătură foarte importantă între două secțiuni ale creierului, care ar putea influența comportamentul în timpul jocurilor de noroc.

O echipă de cercetători de la universitatea Stanford din America a fîcut de curând o descoperire foarte interesantă. Conform acestora, există două regiuni în creier, denumite cortexul insular anterior și nucleul accumbens, care influențează modul în care oamenii își asumă riscuri. „Activitatea într-o zonă a creierului pare a indica posibilitatea de a pierde bani, în timp ce activitatea din altă zonă indica posibilitatea de a câștiga ceva. Echilibrul dintre acestea este diferit de la persoană la persoană și poate influența deciziile pe care le luăm în timpul pariurilor”, a declarat unul dintre cercetatori.

Oamenii de știință ar fi urmărit aceste zone de mai mulți ani de zile, dorind să afle mai multe în legătură cu acestea. Întrebarea lor a fost una foarte simplă: există, oare, o legătură între ele prin intermediul căreia este stabilit un anume comportament, sau există o anume regiune în creier unde este luată decizia finala?

Pentru a se afla răspunsul, a fost efectuat un test cu un aparat RMN, folosit pe parcursul timpului pentru a identifica tracturi speciale de neuroni. Prin intermediul acestuia a fost descoperit tractul care leagă cele doua regiuni, oamenii de știință măsurând ulterior intensitatea conexiunii. Mai mult decât atât, tractul pare a fi înconjurat de un strat grad. Cu cât este mai gros stratul care îl înconjoară, cu atât persoanele sunt mai putin dispuse să își asume riscuri.

Continuarea pe Playtech.ro.

I-a oferit băiatului un pahar de lapte, dar asta i-a schimbat viața pentru totdeauna! O poveste ce îți va face ziua mai ... Adevărul despre „Laserul lui Coandă”, arma secretă a românilor care ar fi speriat Rusia sovietică!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x