Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

A nins în Ierusalim pentru prima dată în ultimii şase ani. Ce au făcut locuitorii orașului sfânt când au văzut zăpada. Video

A nins în Ierusalim pentru prima dată în ultimii şase ani, iar locuitorii orașului sfând au fost de-a dreptul uimiți să vadă zăpada. ce au făcut cetățenii atunci caând autoritățile au scos plugurile nefolosite de ani buni, pentru a curăța zăpada.

Ierusalim, oraș acoperit de zăpădă după șase ani

Getty

Locuitorii Ierusalimului și ai zonei înconjurătoare, precum și a unor părți din nordul țării s-au trezit joi dimineață într-o într-un tărâm înghețat. A nins după mai bine de 6 ani de zile aride. Sudul țării a avut, de asemenea, temperaturi scăzute.

Programul școlilor a fost decalat cu o oră din cauza vremii, dar și programările la vaccinări au fost amânate din cauza condițiilor meteo, iar traficul a fost perturbat extrem de mult.

Potrivit estimărilor municipalității din Ierusalim, unele zone ale capitalei au înregistrat acumulări de zăpadă de până la 15 centimetri. Orașul a activat 250 de pluguri de zăpadă și buldozere pentru curățarea drumurilor, cu prioritate pe traseele către spitale și cartiere mai ridicate.

Citește și: Prognoza meteo până la jumătatea lunii martie 2021. Când scăpăm de ger și vreme severă

Ce au făcut locuitorii orașului sfânt când au văzut zăpada

Locuitorii orașului sfânt au profitat de fenomenul rar în aceste părți. Oamenii au ieșit noaptea din case, în grupuri mari și au început să danseze și să cânte cânte de bucurie.

Primarul din Ierusalim, Moshe Lion, a anunțat că școlile vor fi deschise în oraș, dar nu până la 9 dimineața. Sistemul de învățământ este oricum închis în Ierusalim, ca parte a celui de-al treilea blocaj al pandemiei din țară. Unele școli din regiunea Golan și din orașul Safed din nord au fost închise din cauza zăpezii, precum și în așezările din Cisiordania Elon Moreh, Yitzhar, Itamar, Har Bracha și Migdalim.

”După 7 ani, zăpadă a sosit și la #Ierusalim SnowflakeFlag of Israel Aseară, o ninsoare cu fulgi mari a îmbrăcat orașul într-o haină albă și a scos mai mulți locuitori la plimbare și la joacă. #Israel #Jerusalem #winter #Wonderland”.

Citește și: Alertă ANM! Ninsori, viscol, lapoviță și polei inclusiv în Capitală. Toată România este acaparată de vremea rea

Autostrada principală către Ierusalim, a fost închisă peste noapte, dar s-a redeschis traficului joi dimineață. Transportul public trebuia să înceapă în capitală la ora 9 dimineața. Cu toate acestea, drumurile din unele părți din nord și Cisiordania au rămas închise, iar poliția a avertizat că altele, în special în Ierusalim, ar putea fi blocate dacă ar fi considerate periculoase din cauza condițiilor de îngheț.

Unele rute de autobuze interurbane au fost oprite în partea de nord și în altele din Cisiordania, iar pasagerii au fost rugați să verifice serviciile locale înainte de a pleca de acasă.

Citește și: Imagini istorice, în direct, de la Ierusalim: Cum se aprinde Lumina Sfântă care ajunge în România

Din nefericire, un bărbat a murit de hipotermie peste noapte în orașul sudic Kiryat Gat.

Furtuna, care a lovit Israelul miercuri noaptea a continuat pe tot parcursul zilei, acoperind în alb părți ale țării de la nord la sud, în timp ce în alte zone au fost semnalate vânturi puternice și ploi.

Recomandari