Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:15Asia Express - Drumul elefantului

Foto - Chipurile oamenilor care au trăit cu mii de ani înaintea noastră! Rezultatele greu de crezut ale unui experiment rar!

Abilitatea unor artiști criminalisti, profesioniști care se dedică reconstruirii fețelor decedatului este cu adevărat impresionantă.

Abilitatea unor artiști criminalisti, profesioniști care se dedică reconstruirii fețelor decedatului este cu adevărat impresionantă. De această dată, dorim să vorbim despre un profesionist special, care, spre deosebire de majoritatea în domeniul criminalistic, nu a recurs la utilizarea unei abordări asistate de computer, ci a folosit în schimb mâinile sale!

Oscar Nilsson, arheolog și sculptor suedez specializat în reconstrucția fețelor umane este fascinat de natura umană, motiv pentru care s-a specializat pentru a afla cele mai adânci secrete ale rasei umane.

"Fața umană este un motiv care nu încetează niciodată să mă fascineze: variația structurii subiacente, precum și varietatea în detalii par nesfârșite. Și toate fețele pe care le reconstruiesc sunt unice. Toate sunt persoane fizice" - spune artistul.

# Regina Huarmey

În 2012, în nord-vestul Peruului, în timpul săpăturilor a fost descoperit un mormânt de către un grup arheologic polonez . Înmormântarea legată de cultura indiană a lui Wari (mai târziu Imperiul Incas), a fost o adevărată descoperire pentru oamenii de știință, deoarece nu a fost jefuită. În mormânt au fost găsite rămășițele a 58 de femei nobile de diferite vârste, îngropate cu lux extraordinare.

O femeie, poreclită regina Huarmey, a fost înmormântată mai extravagant decât toate celelalte. A fost pusă la odihnă cu bijuterii șiarticole de lux, inclusiv cercei de de aur, goblet de argint, topor de ceremonie din cupru și, printre altele, materiale textile scumpe. În acele vremuri, textilele erau considerate mai valoroase decât aurul și argintul datorită efortului necesar pentru a țese unul. Uneori ar fi nevoie de două-trei generații să țese.

# O tânără care a trăit în epoca de piatră acum 5500 de ani în urmă

Această tânără a murit la vârsta de 20 de ani. Ea a fost înmormântată cu un copil pe piep. Moartea probabil a survenit în urma nașterii. ADN-ul nu este atât de bine conservat, dar din alte morminte descoperite din acea perioadă, se poate spune că oamenii care au locuit în Brighton (Regatul Unit) nu erau albi. Culoarea pielii lor era similară cu cea a oamenilor moderni din Africa de Nord.

# Estrid Sigfastsdotter

Se presupune că este vorba despre Estrid Sigfastdotter, care a trăit în secolul XI d.Hr. Era o femeie influentă și bogată, care locuia în apropiere de Stockholm, în Taby. O serie de pietre descoperite pe locul de înmormântare vorbesc despre viața și familia ei.


A trăit o viață foarte lungă pentru acele vremuri - aproximativ 80 de ani. Acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că în epoca vikingă, speranța de viață a fost de numai 35 de ani. Aspectul femeii a fost restaurat de rămășițele găsite.

# Femeia Neanderthală

Această femeie a trăit în urmă cu aproximativ 45-50.000 de ani. Rămășițele ei au fost descoperite în timpul săpăturilor din 1848 în Gibraltar.

Nu a fost Homo Sapiens! Cercetătorul a ajuns la concluzia că trebuie să aibă o privire umană, deoarece, după cum arată cercetările recente, europenii împart în jur de 2-4% ADN cu neandertalii.

# Viking

Bărbatul, care se presupunea că era un viking suedez, a trăit la începutul secolului al XI-lea. Pentru prima dată pentru reconstrucția imaginii vikinge, a fost posibilă colectarea cantității necesare de ADN pentru a recrea pielea, părul, ochii. Bărbatul avea părul roșu, ochii albaștri și pielea corectă. A murit la vârsta de 45 de ani.

# Aceasta este chipul unei adolescente care a trăit 9.000 de ani în urmă

Cu 7000 de ani înainte de Hristos, Avgi era o fată de 18 ani. Ea a trăit acolo unde se află astăzi Grecia modernă și a fost martorul momentului istoric în care societățile au început vânătorile pentru invenții tehnologice, dând startul revoluției agricole.

# Un bărbat care a trăit în epoca bronzului acum aproximativ 3.700 de ani

Scheletul acestei persoane a arătat dovezi de malnutriție și anemie cu deficit de fier. Bărbatul a murit când avea aproximativ 25-35 de ani.

(sursa foto: Oscar Nilsson)

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro