Antena Căutare

Aceasta este Mona Lisa, muza lui da Vinci?

O echipa de arheologi italieni a descoperit, in Florenta, doua schelete feminine in abatia Santa Ursula. Unul dintre ele se presupune ca ar fi al Lisei Gherardini, modelul ce ar fi inspirat cea mai cunoscuta pictura a Umanitatii: Mona Lisa - Gioconda

O echipa de arheologi italieni a scos la iveala doua schelete ce au apartinut unor femei, in abatia Santa Ursula, din Florenta. Descoperirea este extrem de importanta pentru ca unul dintre ele se presupune a fi al Lisei Gherardini, modelul care l-a inspirat pe Loenardo da Vinci la realizarea celui mai faimos tablou din lume: "Mona Lisa - Gioconda".

In primavara acestui an, aceeasi echipa anuntase ca a localizat doua morminte ce par a fi din anii 1.500, atunci cand Lisa a decedat. Scheletele scoase la iveala acum, unul complet, perfect conservat si altul fragmentat, fac parte din aceste doua morminte. O echipa de cercetatori britanici de la Universitatea din Huddersfield a plecat deja la fata locului, pentru a incerca datarea, cu exactitate, a anului in care cele doua femei au decedat.

Lisa del Giocondo, nascuta Lisa Gherardini, cunoscuta drepta Lisa (sau Mona Lisa) a fost un membru al celebrei familii Gherardini, din Florenta, Tosca, Italia. Intre 1503 - 1506 i-a "pozat" marelui Leonardo da Vinci pentru faimosul tablou expus, astazi, la Luvru si "vizitat", anual, de 6.000.000 de oameni.

Lisa s-a stins in 1542, documentele pastrate din acea vreme aratand ca ea a fost inmormantata exact in locul unde a fost facuta descoperirea recenta...

Astazi sarbatorim Ziua internationala a animalelor!... Monument funerar roman, descoperit in albia raului Mures...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x