Antena Căutare

Atenție, poate ajunge și în România! Joc periculos face victime pe Whatsapp: Un adolescent s-a spânzurat cu o curea

Anchetă în Franţa, după ce un băiat de 14 ani s-a spânzurat, iar primele informaţii arată că a participat la un joc periculos care circulă pe internet. Intitulat "Momo Challenge", jocul este asemănător cu cel mai vechi, numit "Balena Albastră".

Anchetă în Franţa, după ce un băiat de 14 ani s-a spânzurat, iar primele informaţii arată că a participat la un joc periculos care circulă pe internet. Intitulat "Momo Challenge", jocul este asemănător cu cel mai vechi, numit "Balena Albastră".

Jocul îi provoacă pe adolescenţi să se supună la "probe" care le pun în pericol sănătatea şi chiar viaţa. Cei care refuză sunt ameninţaţi cu publicarea unor informaţii sau poze compromiţătoare, sustrase de pe conturile de pe reţelele sociale.

Jocul, propagat prin aplicaţia Whatsapp, a pus în alertă autorităţile din mai multe ţări.

Parchetul din Rennes şi jandarmeria locală încercau sâmbătă să elucideze decesul unui adolescent de 14 ani găsit fără suflare la domiciliul părinţilor săi, într-o comună din apropierea oraşului Rennes.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Adolescentul a fost găsit în weekendul trecut în camera sa spânzurat cu o centură de kimono, deşi avea în perspectivă “numeroase proiecte”, a mărturisit familia sa.

Potrivit părinţilor săi, el nu s-a sinucis ci s-a aflat puterea unei provocări pe internet, numită ‘Momo challenge’, un ‘joc’ periculos accesibil prin mesageria WhatsApp. Familia sa relevă că unele “provocări” la care se supusese adolescentul au lăsat urme pe corpul său, precum laceraţii sau vânătăi.

Familia lui a dorit să tragă semnalul de alarmă pentru a împiedica alte drame de acest gen.

Jocul, asemănător cu "Balena Albastră"

În primăvara anului 2017, poliţia franceză a avertizat asupra riscurilor unui joc similar, ‘Blue whale Challenge’, care îi incita pe tineri să realizeze timp de 50 de zile provocări din ce în ce mai periculoase, până la ultima etapă: sinuciderea.

Video VIRAL. "Nu vă e rușine, așa-i?" Lecție uimitoare pentru o femeie care și-a aruncat gunoiul pe geamul maş... Nu vă așteptați la asta! Locuința pe care în București o cumperi cu 40.000 de euro, în a doua cea mai mică țară din lume...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x