Antena Căutare

Alertă ANM! Cod portocaliu de averse torențiale și fenomene meteo periculoase în țară. În ce zone se extinde ploaia și vijelia

După zile întregi în care toată țara a fost acoperită de căldură și a trecut prin temperaturi insuportabile ce au depășit cu lejeritate 40 de grade Celsius, în unele zone chiar și 42 de grade Celsius, vin în sfârșit ploile, așa anunță meteorologii.

Alertă ANM! Cod portocaliu de averse torențiale și fenomene meteo periculoase în țară. În ce zone se extinde ploaia și vijelia
Alertă ANM! Cod portocaliu de averse torențiale și fenomene meteo periculoase în țară | shutterstock

Astăzi, Administrația Națională de Meteorologie a emis un Cod Portocaliu de averse torențiale și descărcări electrice, încadrate fenomene meteo periculoase, în mai multe zone din țară.

Cod Portocaliu de de averse torenţiale pentru Carpaţii Meridionali şi de Curbură

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, joi, o avertizare Cod portocaliu de averse torenţiale pentru Carpaţii Meridionali şi de Curbură, în timp ce un Cod galben de instabilitate atmosferică vizează Oltenia, local în Muntenia, sudul Moldovei şi al Banatului, sudul şi estul Transilvaniei şi nordul Dobrogei.

Pe parcursul zilei de joi, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură vor fi perioade cu averse torenţiale şi frecvente descărcări electrice iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 40 - 60 litri/mp, potrivit Agerpres.

Pe de altă parte, până vineri dimineaţa la ora 6:00, în judeţe din Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei şi al Banatului, sudul şi estul Transilvaniei şi nordul Dobrogei vor fi averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat vijelii şi grindină. Local cantităţile de apă vor depăşi 25 - 30 litri/mp.

Citește și: Alertă ANM! Cod Galben de furtuni, ploi torențiale, grindină și vijelii în mai multe județe din țară! Zonele în care va ploua

Alertă ANM! Cod Galben de furtuni, ploi torențiale, grindină și vijelii în mai multe județe din țară

Meteorologii au actualizat avertizările Cod galben şi Cod portocaliu vizând valul de căldură şi disconfort termic. Totodată, de miercuri la prânz vor veni ploile în România.

Meteorologii au actualizat avertizările Cod galben şi Cod portocaliu vizând valul de căldură şi disconfort termic, acestea fiind valabile, miercuri, în sud, sud-est şi local în vest, centru şi est, respectiv în Oltenia şi Muntenia, unde sunt prognozate temperaturi de până la 40 de grade Celsius.

Meteorologii au emis o avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă de miercuri de la ora 12.00, până vineri, la ora 2.00, în Capitală şi în judeţele Mureş, Harghita, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Constanţa, precum şi în cea mai mare parte a judeţelor Suceava, Neamţ, Covasna, Braşov, Sibiu, Alba, Hunedoara şi Caraş-Severin.

Citește și: Prognoza meteo 28 iulie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

"În intervalul menţionat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată în după-amiaza şi seara zilei de miercuri (27 iulie), îndeosebi în centrul, estul ţării şi la munte, apoi din a doua parte a nopţii de miercuri spre joi (27/28 iulie) şi în sud-vest şi sud. Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat vijelii (viteze la rafală de peste 55...70 km/h) şi grindină. Pe alocuri cantităţile de apă vor depăşi 25...30 l/mp. În extremitatea de sud a teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala cu precădere în după-amiaza zilei de joi (28 iulie) şi în noaptea de joi spre vineri (28/29 iulie)", au atenţionat aceştia.

Creatură de aprope doi metri cu dinți de om a fost descoperită în largul mării. Ce este vietatea de 25 de kg... Un bărbat și-a dus câinele la o frizerie canină, dar când l-a luat înapoi a trăit o surpriză uriașă. Ce s-a întâmplat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x