Antena Căutare

Amuzant sau înfiorător?! Vizitatorii unui muzeu din Londra, invitați să asambleze scheletul unei balene, vechi de 157 de ani

Vizitatorii Grant Zoology Museum din Londra sunt invitaţi să asambleze scheletul unui mamifer marin care a fost prins în urmă cu 157 de ani şi care măsoară peste opt metri, scrie The Guardian.

Vizitatorii Grant Zoology Museum din Londra sunt invitaţi să asambleze scheletul unui mamifer marin care a fost prins în urmă cu 157 de ani şi care măsoară peste opt metri, scrie The Guardian.

Mamiferul a fost prins în urmă cu 157 de ani de doi pescari din Somerset. Prinderea balenei a fost un adevărat eveniment pentru regiune - carcasa a fost expusă în diverse locuri din regiune, iar scheletul a fost apoi atârnat de tavanul muzeului din Weston-super-Mare.

În 1948, el a fost transferat la Grant Museum of Zoology and Comparative Anatomy din Londra. Pentru că nu exista spaţiu suficient pentru a fi arătat în întregime, oasele scheletului au fost împrăştiate pe dulapuri şi rafturi din mai multe încăperi ale depozitului, şi doar craniul a fost expus.

Managerul muzeului, Jack Ashby, a spus că balena este cel mai mare exemplar din colecţia instituţiei, iar acest sfârşit de săptămână va reprezenta prima ocazie de a verifica dacă acesta este complet. El încă nu va putea fi expus, deoarece nu există un spaţiu potrivit.

Balena, al cărei nume ştiinţific este Hyperoodon ampullatus, este rareori văzută. Un exemplar a ţinut prima pagină a ziarelor engleze în 2006, când a ajuns pe Tamisa, până în Londra. În ciuda eforturilor de a o duce înapoi în mare, balena a murit. Ea se află acum în colecţia Muzeului de Istorie Naturală din capitala Marii Britanii.

Uită de cererea în genunchi şi de buchetul de trandafiri roşii! Fii atent aici şi învaţă! Şi-a tatuat "Vrei să fii ... Un cimitir cu peste 200 de morminte, vechi de 5.000 de ani, a fost descoperit de arheologi: ”Pe când trăia, înălţimea lu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x