Antena Căutare

Românii privesc cu indivie noul drum de viteză al vecinilor sârbi. Serbia a construit o autostradă prin munţi, fără bani de la UE

Imaginile devenite virale pe internet surprind unul dintre cele mai spectaculoase tronsoane, pe când se afla în execuție, în Serbia, pe Autostrada A1. Șoseaua de mare viteză a fost finalizată la finalul anului trecut, străbate țara dintr-un capăt în altul și are o lungime de 554 de kilometri. Fără fonduri europene, căci țara vecină României nu se află în Uniunea Europeană. Doar cu voință și cu organizare, spun românii care se uită cu invidie la infrastructura sârbilor.

Imaginile devenite virale pe internet surprind unul dintre cele mai spectaculoase tronsoane, pe când se afla în execuție, în Serbia, pe Autostrada A1. Șoseaua de mare viteză a fost finalizată la finalul anului trecut, străbate țara dintr-un capăt în altul și are o lungime de 554 de kilometri. Fără fonduri europene, căci țara vecină României nu se află în Uniunea Europeană. Doar cu voință și cu organizare, spun românii care se uită cu invidie la infrastructura sârbilor.

"Deși nu sunt în Uniunea Europeană și nu beneficiază de fondurile nerambursabile pe care le are la dispoziție România, vecinii noștri au reușit să construiască aproape în totalitate o autostradă de la un capăt la celălalt al țării. Autostrada A1 sârbească are 554 de km.

Filmarea aeriană este realizată chiar de constructor, dovadă de transparență cu care noi nu suntem obișnuiți, nici din partea statului și nici a antreprenorilor privați. Lucrările sunt într-o zonă foarte dificilă ca relief, asemănătoare din multe puncte de vedere cu Valea Oltului.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Noi nu reușim, la mai bine de 10 ani de la intrarea în UE, să facem studiile și proiectele complete pentru un tunel forat de autostradă, darămite să și licităm lucrările pentru asemenea structuri. Dăm vina pe urși, nu putem stabiliza un deal cu o soluție definitivă ceva mai complexă și nu suntem în stare să aprobăm variante inteligente în puncte dificile (sensurile decalate de autostradă, de exemplu).

Sârbii ne demonstrează că un plus de inteligență, strategia corectă și oamenii profesioniști în posturi cheie pot produce proiecte grele și spectaculoase într-un orizont de timp rezonabil, chiar în lipsa finanțării externe consistente.

La noi, fără aceste ingrediente cheie, autostrăzile montane rămân deocamdată doar pe hârtie, chiar dacă avem acces la miliarde de euro", scrie Asociația Pro Infrastructură pe pagina sa de Facebook, într-o postare care însoțește imagini de la construcția autostrăzii vecinilor noștri.

Un băiat de 13 ani și-a vândut consola de jocuri și a muncit prin cartier, ca să ia mamei sale o mașină! Ce reacție a av... 5 semne că te părăsește în curând! Te pot ajuta să îți salvezi relația cu partenerul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x