Antena Căutare

Banii nu aduc fericirea! S-a dovedit stiintific!

De mici copii invatam ca banii nu aduc fericirea. Mai tarziu, noi insine chiar adaugam: nu aduc fericirea, este adevarat, dar o intretin. Ei bine, s-a demonstrat stiintific ca paralele sunt parale, iar fericirea este fericire. Cu alte cuvinte, banii chiar nu aduc mai multa bucurie, ba dincontra

Ne vedem parintii muncind din greu pentru ca noi sa putem studia sau sa ne facem vreo pofta si ne spunem, in sinea noastra, ca banii sunt importanti si ca o sa vina vremea sa avem si noi. Cu timpul, ajungem la concluzia ca banii nu aduc fericirea si ca mai importante sunt un camin cald si cineva care sa-ti spuna o vorba buna.

Nu trebuie sa trecem in extrema cealalta si sa spunem ca nu avem nevoie de bani. Sunt mai mult decat necesari pentru o viata usoara, confortabila si ne satisfac multe dintre necesitati.

Cu toate acestea, sunt si bucurii simple, ce nu au nevoie de niciun sfant, le traiesti si gata. Iar oamenii modesti stiu sa simta fiecare moment si sa se bucure de maruntisuri, spre deosebire de cei cu pusculita plina, care pun accent pe... altceva.

La aceeasi concluzie au ajuns si specialistii: bogatii uita sa se bucure de lucrurile aparent insignifiante. Cercetatori ai Universitatii din Liege au realizat un amplu studiu pe un esantion reprezentativ de oameni de diferite niveluri financiare. Testarea acestora a scos la iveala o concluzie tulburatoare: cei mai bogati nu mai reuseau sa se bucure de lucrurile marunte ale vietii de zi cu zi, din pricina atat a stressului si a incordarii in care traiesc pentru a face acei bani multi pe care ii au, cat si a faptului ca pentru ei bucuria este obtinuta cu bani.

O fetita din Franta a dat nas in nas cu un leu la ZOO... Depoziteaza cu stil!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x