Antena Căutare

Bătaie de joc! Filosoful Mihai Şora, luat peste picior la Ambasada Statelor Unite ale Americii: ''Aveţi loc de veci?''

La cei aproape 100 de ani ai săi, filosoful Mihai Şora a povestit, pe pagina personală de Facebook, experienţa prin care a trecut în urmă cu trei ani, dorind să călătorească în America.

La cei aproape 100 de ani ai săi, filosoful Mihai Şora a povestit, pe pagina personală de Facebook, experienţa prin care a trecut în urmă cu trei ani, dorind să călătorească în America.

Acestuia i s-a cerut nu doar dovada că are un depozit în dolari consistent (bani pe care nu îi avea), ci şi să demonstreze că are un loc de veci în România, ca o dovadă dată autorităţilor americane că nu doreşte să emigreze, scrie gandul.info.

''Acum trei ani – adică ultima dată când am încercat să fac o călătorie în îndepărtatele Americi –, doamna de la agenţia de turism ne-a dat o listă lungă (cât o zi de luni) cu actele necesare pentru viză, înainte de interviul care urma să aibă loc, conform procedurii, cu un funcţionar al Ambasadei.

Luiza, cetăţean francez, era scutită de toate aceste formalităţi (inclusiv de interviu). Mie, însă, mi-au cerut – pe lângă dovada unui „depozit“ de două mii de dolari în cont (n-aş avea de unde să-i adun nici într-un an, darămite într-o lună) – un act care să ateste, „dată fiind vârsta dumneavoastră“, a precizat amabila doamnă de la ghişeu, că posed un loc de veci în România (ceea ce ar fi înlăturat, pesemne, suspiciunea „organelor“ americane că aş dori să emigrez). Loc de veci nu aveam (cum nu am nici astăzi), aşa că am renunţat la excursie'', a scris Şora pe Facebook.

China a inaugurat cel mai mare telescop din lume. Cu un diametru de 500 de metri, va vâna extratereștri... Ca la ruși, la nimeni! Câteva fete de la Est au ales să-și scoată fiarele de călcat la plimbare!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x