Boala secretă a lui Nicolae Ceaușescu! Un document secret al CIA arată fața neștiută a dictatorului

Au trecut 30 de ani de la căderea regimului comunist și de la eliminarea lui Nicolae Ceaușescu de la putere. Documente secrete ale celor de la CIA arată cu ce boală cumplită s-a confruntat dictatorul, fără ca mulți să știe.

Nicolae și Elena Ceaușescu

După eliminarea familiei Ceaușescu de la putere, oamenii au aflat numeroase informații nu doar despre planurile dictatorului sau despre viața pe care o ducea, ci și despre boala cu care s-a confruntat. Documente secrete întocmite de cei de la CIA au dezvăluit un adevăr pe care puțini îl știau.

Era prin 1985 atunci când un colonel american pe nume George Kolt, unul dintre cei mai buni angajați ai CIA, a întocmit și a trimis oficialilor de la Washington un raport în care era dezvăluită boala cumplită cu care se confrunta Nicolae Ceaușescu.

Raportul, întins pe șase pagini, prezenta informații secrete despre situația României, dar și despre starea de sănătate a dictatorului român.

Boala secretă a lui Nicolae Ceaușescu! Un document secret al CIA arată fața neștiută a dictatorului

Ce boală avea Nicolae Ceaușescu

Elena și Nicolae Ceaușescu

Potrivit acestuia, anumite surse indicau la momentul respectiv faptul că Nicolae Ceaușescu suferea de cancer de prostată și că urma să facă operație. Colonelul sus menționat continuă cu dezvăluirile și spune că această situație delicată a dictatorului vine într-o perioadă în care România trece prin dificultăți financiare și economice, într-o „iarnă ce se anunță a fi extrem de dură”.

În raport se mai arată că operația ridică anumite riscuri și este una periculoasă, căci Nicolae Ceaușescu are mai multe probleme de sănătate, de care medicii trebuie să țină cont. Teama colonelului era că, dacă dictatorul nu se reface rapid, atunci se va declanșa o bătălie pentru succesiune între familia lui Nicolae Ceaușescu și ceilalți oameni din echipa de conducere.

Boala secretă a lui Nicolae Ceaușescu! Un document secret al CIA arată fața neștiută a dictatorului

Ce boală avea Nicolae Ceaușescu

Nicolae Ceaușescu suferea de boli grave

Alte surse din presa românească afirmă faptul că Nicolae Ceaușescu suferea, în ultimii ani de viață, de scleroză, dar și de o afecțiune numită diverticuloză colonică, o boală extrem de grea

"A făcut colonoscopie şi a stat fără anestezie. S-a făcut consult şi s-a hotărât să se facă aceasta colonoscopie. L-am consultat la Spitalul Elias, iar conoloscopia a fost făcută acasă. Avea încredere în medicină românească, nu se ducea afară", a spus medicul.

Intervenţia s-a realizat la vila lui Nicolae Ceauşescu din Primăverii, unde a fost adusă aparatura de la Fundeni. La intervenţie a asistat doar profesorul Eugeniu Proca, ministrul Sănătăţii, în acea perioadă. Manevra avea riscuri foarte mari, în condiţiile tehnologice din perioada respectivă, fiind posibilă perforaţia colonului.

O altă boala pe care tovarăşul încerca să o ţină ascunsă a fost una care îi provoca des stări de leşin. De data aceasta, Nicolae Ceauşescu a apelat la medicii chinezi, care încercau să îl trateze cu un medicament obţinut din viermi de mătase.

Surse: adevarul.ro, romaniatv.net, observator.tv

Parteneri
Mena Suvari, actrița din American Pie, dezvăluiri emoționante despre cea mai grea perioadă din viața sa. Ce s-a întâmplat când avea 12 ani
Mena Suvari, actrița din American Pie, a dezvăluit motivul real din spatele dependenței ei de substanțe ilegale. Actrița a trecut printr-o experiență traumatizantă la doar 12 ani și acum a vorbit despre ce impact a avut acea perioadă dificilă asupra sa.
Catine.ro
Ultimele știri