Care este, de fapt, cea mai veche profesie din lume. Adevărul despre carierele din trecut

Chiar dacă mulți consideră că prima meserie și cea mai veche profesie din lume este prostituția, adevărul este altul.

Care este cea mai veche meserie din lume, de fapt

Profimedia

Potrivit DailyMail, primii “specialiști” din istorie se ocupau cu o cu totul altă îndeletnicire - credința. Potrivit unui nou studiu, cea mai veche profesie este aceea de șaman-preot, vrăjitor, om sfînt, druid în funcție de cultură.

Aceasta ar fi apărut concomitent în societăți de pe întreg Globul și a ocupat o poziție specială în comunitățile de pretutindeni.

“Pe tot Globul, oamenii credeau că vremea și molima sunt influențate de forțe invizibile - zei, vrăjitoare, strămoși, spiriduși și mulți alții. Un șaman spune ‘Eu pot să controlez asta. Eu pot să vorbesc cu spiridușii. Eu pot să văd semnele vrăjitoarelor. Eu pot fi posedat de un zeu sau pot vorbi cu un zeu”, a declarat Manvir Singh, student în cadrul Departamentului a Evoluției Umane în cadrul Universității de Arte și Științe, ce a participat la studiul publicat în jurnalul Behavioral and Brain Sciences.

tablou din timpul scolii belgiene cu fecioara si magii

Putini stiu care este cea mai veche meserie din lume. Samanii au dat nastere unei noi clase profesionale

Profimedia

Procesul prin care șamanii au devenit primii “specialisti” din istorie e foarte interesant. Ei au dat naștere primei clase profesionale prin modul în care s-au raportat la schimbările din viața oamenilor.

Șamanii au creat prima clasă profesională din istorie

Pentru că meseria lor presupunea controlarea unor fenomene și evenimente imprevizibile, această “abilitate” le oferea un loc special în societățile vechi, care îi poziționa deasupra celorlalți membri, potrivit Digi World.

Dacă luăm exemplul altor îndeletniciri, precum construirea unui arc cu săgeți sau a unei bărci, oricine putea învăța aceste aptitudini. Pentru a deveni un șaman, automat erai considerat special, ales de o entitate invizibilă și puternică.

Această descoperire demonstrează că societățile, și cele trecute și cele actuale, nu sunt atât de diferite la bază. Pe tot Globul erau aceleași temeri și nevoi, chiar dacă sub forme diferite, care dădeau naștere unor ocupații deosebite și bine văzute de cetățeni.

Mercur iese din retrograd pe 18 octombrie 2021. Ce înseamnă și cum sunt afectate zodiile
Toată lumea a simțit că face un pas înapoi în toată această perioadă. Cu toate acestea,...
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021. Leii pun multă presiune pe ei. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021 spune că Leii pun multă presiune pe ei. S-au acumulat o...
Parteneri
Cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge. Ce rochie purtată de Kate Middleton a costat sute de mii de dolari
Printre cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge se numără rochii luxoase și paltoane elegante. Kate Middleton are mai multe case de modă la care apelează frecvent, ce au și prețuri pe măsura faimei. 
Catine.ro
Ultimele știri