- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Cu siguranță ai observat faptul că diferitele tipuri de carne pe care le poți cumpăra din supermarketuri sunt puse în caserole în interiorul cărora se află și o bucată de material, de obicei de culoare albă. Descoperă în rândurile de mai jos la ce folosește aceasta, de fapt.
Ce este și la ce folosește bucata de material din interiorul caserolelor de carne. Cât de importantă este hârtia absorbantă, de fapt
Dacă obișnuiești să cumperi carne din hypermarket, atunci în mod sigur ai observat faptul că, de cele mai multe ori, în interiorul caserolelor există și o bucată de material. Mulți nu au acordat importanță acestui detaliu, dar se pare că de existența acestui material depinde chiar sănătatea consumatorilor.
Citește și: Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu peste carnea tocată, de fapt. Efectul se vede imediat
Aceste petice absorb excesul de lichid pe care îl are carnea, pentru ca produsul să arate bine și să se păstreze cât mai proaspăt pentru o perioadă mai lungă de timp. Totuși, puțini sunt cei care știu că această bucată de hârtie absorbantă poate ține la distanță bacteriile dăunătoare.
Practic, materialul din caserola cu carne absoarbe umezeala și excesul de lichid pentru ca bucățile de carne sau cantitatea de carne tocată să nu se imbibe în lichid, lucru ce favorizează și grăbește apariția bacteriilor ce pot cauza probleme de sănătate consumatorilor, informează cei de la Ranker, citați de mirror.co.uk.
În plus, hârtia absorbantă pentru carne te ajută să nu verși excesul de lichid prin bucătărie atunci când deschizi caserola. Aceasta este adesea făcută din celuloză sau din silica gel, totul fiind apoi acoperit de plastic perforat. O singură bucată dintr-un astfel de material poate absorbi până la 40 de grame de lichid.
Citește și: Fructe cu conținut scăzut de zahăr care nu îți vor crește glicemia
De ce nu trebuie să speli carnea înainte s-o gătești
De-a lungul timpului au existat totuși numeroase studii care au demonstrat de ce nu trebuie să speli carnea pe care urmează s-o gătești și cât de nociv sau periculos poate să devină acest lucru.
Multe persoane deschid pungile și casoletele și aruncă bucățile de carne de pui în chiuvetă, cu scopul de-a le spăla de zeama ce s-a format în interiorul ambalajului. Dar experții avertizează că acest lucru nu numai că nu elimină bacteriile sau alte elemente patogene de pe hrană, dar poate contribui semnificativ la răspândirea acestora în toată bucătăria, inclusiv pe suprafețele curate, precum marginea chiuvetei, scurgătorul de vase sau vesela din interiorul acestuia sau pe blatul de lucru.
Citește și: 7 legume bogate în proteine. Specialiștii spun că au aceleași beneficii ca ouăle
„Singurul mod eficient de-a scăpa de bacteriile din sau de pe carne este gătitul corect”, a dezvăluit Eric Sieden, director al serviciului de nutriție și mâncare în cadrul unor spitale din New York, Statele Unite ale Americii.
Soția gravidă a unui celebru sportiv, obligată să curețe mizeria făcută în avion de cei 2 copii: „A trebuit să stea în g... O mamă a văzut pe piciorul copilului ei o dungă roșie și l-a dus la spital. Ce diagnostic a primit micuțul...